Randers Regnskov vil aftage cirkuselefanter: - Vi mangler bare pengene

Cirkus Arenas tre elefanter græssede sidste år på en mark i Randers. /TV2 Østjylland

Randers Regnskov vil aftage cirkuselefanter: - Vi mangler bare pengene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En aftale skal forbyde vilde dyr i zoo. Østjysk naturpark vil gerne hjælpe med at give cirkus-elefanter et nyt liv.

I slutningen af marts indgik regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet en aftale om at forbyde vilde dyr i cirkus. Aftalen gælder dog ikke for Cirkus Arenas tre elefanter, som derfor fortsætter med at turnere for cirkusset, som onsdag kommer forbi Horsens.

Randers Regnskovs direktør er glad for aftalen, men mener, at de tre tilbageværende elefanter burde pensioneres med det samme. Derfor kommer han med en håndsrækning til politikere og dyrevenner.

Det skriver TV2 Østjylland på TV-stationens hjemmeside.

- Man kunne samle de sidste elefanter i et reservat. Det kunne være hos os eller andre, der har forstand på det. Står der en og siger, at det er en god idé og har pengene til at drive det, er vi åbne for at elefanterne kan komme til regnskoven. For os er det kun økonomien, der mangler, siger Henrik Herold, der er direktør i Randers Regnskov, til TV2 Østjylland.

Han fortsætter:

- Det handler ikke om, at jeg synes, at Cirkus Arenas elefanter bliver passet dårligt. Det handler om, at jeg ikke synes, at elefanter hører til i cirkus.

Han fortæller dog, at Randers Regnskov ikke arbejder aktivt for at få elefanterne til parken.

- Vi arbejder ikke på at få elefanterne, men den, der har evne, har pligten. Derfor har jeg nu sagt, at muligheden er der, men at vi mangler pengene, siger Henrik Herold.

Cirkus Arena
Cirkus Arena er på turne rundt i Danmark med artister, akrobater samt elefanter og andre dyr. Her er et par udpluk fra turneplanen:
  • Aarhus - 20.-27. april
  • Grenaa - 29. maj
  • Auning - 30. maj
  • Ry - 31. maj
  • Skanderborg - 1. juni
  • Randers - 5. og 6. juni

Spændende regnskovstilbud

Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, Karina Due, fortæller, at der lige nu er drøftelser om, hvad der skal ske med de sidste tre elefanter.

- Vi vil gerne have forbuddet til at gælde for de sidste elefanter, så måske skal der være en udfasningsperiode. Vi har ikke lagt os fast på noget endnu, men et godt bud kunne være, at der om tre-fem år skal findes et godt sted til elefanterne, siger Karina Due til TV2 Østjylland.

Hun synes, at åbningen fra Randers Regnskov lyder spændende.

- Det kan absolut være en mulighed. Der er også et sted i Sydfrankrig, hvor de er i gang med at lave et refugie for udtjente cirkuselefanter - et slags elefantoldekolle, siger hun.

Hun så gerne, at de tre Cirkus Arena-elefanter stoppede med det samme, men er bange for, at en drastisk politisk beslutning går ud over dyrene.

- Vi gerne have et forbud med det samme, men vi vil ikke have, at cirkusset sender elefanterne til dårlige steder. Det er vi ikke interesserede i. Vi vil sikre, at de får et godt liv, siger Karina Due og fortsætter:

- Vi risikerer at få en død elefant på skrivebordet, hvis vi gør det så bastant, som vi gerne ville. Karina Due afviser samtidig, at politikernes manglende handling, over for de sidste tre elefanter, skyldes et stort pres fra cirkusbranchen.

Lytter til ønsker fra branchen

- Vi forhandler ikke med cirkusbranchen, men vi lytter til deres ønsker og bekymringer. Vi anerkender også, at de har gjort nogle store investeringer. Det er jo ikke en guldhamster, de har købt, siger Karina Due. Hun er meget opmærksom på, at man ikke politisk kan bestemme, hvor elefanterne skal hen, når de har udtjent deres værnepligt i cirkus.

- Jeg kan ikke sælge en anden mands ejendom. Jeg kan forlange, at de ikke må have lov at optræde i cirkus. Men jeg kan ikke sige til manden, at så skal han afhænde elefanterne til Randers Regnskov. Han kan sælge dem til hvem, han har lyst til, siger Karina Due.

Randers Regnskov vil aftage cirkuselefanter: - Vi mangler bare pengene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce