Randers har en af Danmarks bedste bagere

Når Naasu ikke dyster for bagerlandsholdet, arbejder hun hos Brødværkstedet i Dronningborg. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Randers har en af Danmarks bedste bagere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naasu fra Brødværkstedet, der hentede en guldmedalje til sin svendeprøve i februar, er nu udtaget til det danske bagerlandshold.

Randers: Bagersvend Naasunnguag Navarana Petra Rasmine Johnsen - eller bare Naasu - som i februar gjorde sig fortjent til en guldmedalje, da hun aflagde svendeprøve på Holstebro tekniske Skole, er blevet udtaget til det danske bagerlandshold.

- Og det er helt fortjent, erklærer hendes chef, bagermester Poul Pedersen, Brødværkstedet på Udbyhøjvej i Dronningborg.

Naasu er 21 år og opvokset i Nuuk i Grønland. Hun kom til Danmark som 16-årig, da hun kom på Tjele Efterskole i Hammershøj. Efter afsluttet skolegang begyndte hun som bagerlærling hos Poul Pedersen, dengang i Viborg, og hun fulgte med til Randers, da han købte Brødværkstedet på Udbyhøjvej.

Det er hendes lærere på Teknisk Skole i Holstebro, der har gjort folkene bag landsholdet opmærksomme på Naasus gode egenskaber. Med landsholds-udtagelsen er Naasu blevet en del af en bruttotrup på otte, blandt hvem det endelige landshold udpeges, når det skal afsted til "kamp" på brød og kager. Næste store opgave for bagerlandsholdet er europamesterskaberne. For at blive klar hertil skal landsholdets medlemmer samles i træningslejr i august.

- Hun er sådan en, der udvikler sig hele tiden, siger Poul Pedersen om sin medarbejder og fortsætter:

- Der er ingen rutineopgaver. Produktet skal bare være tiptop hver eneste gang, også selv om det er noget, hun laver hver eneste dag.

Han peger på, at Naasu Johnsen - udover selv at være en dygtig håndværker - har et rigtig godt overblik og kan træde til med at hjælpe en kollega, hvis der er behov for det.

Randers har en af Danmarks bedste bagere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce