Randers har færre ledige end resten af Østjylland


Randers har færre ledige end resten af Østjylland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historisk har beskæftigelsen i Randers været stærkt præget af konjunkturerne. Nu ser det ud til, at arbejdsmarkedet er blevet mere stabilt.

Randers: Der bliver færre ledige i Randers for tiden. På blot en måned er 101 personer trådt ud af ledighed, viser kommunens nyeste statistik.

Ledigheden i Randers var i juli nede på 3,6 procent af arbejdsstyrken (målt i faktiske ledige) mod 3,9 procent i juli 2017.

- Det går rigtig godt i Randers, og jeg er virkelig glad for, at flere og flere finder arbejde og, at vi i Randers Kommune nu ligger med en så lav ledighed, at vi er under Østjylland og på niveau med landsplan, siger borgmester Torben Hansen i en pressemeddelelse.

Han roser kommunens beskæftigelsesudvalg, lokale virksomheder og Jobcenter Randers Erhverv for i fællesskab at bringe ledigheden ned.

Randers har svinget vildt

Beskæftigelsen i Randers har historisk svinget mere end i landet som helhed. Det skyldes en erhvervssammensætning, hvor der var en stor følsomhed overfor konjunkturer på lands- og europæisk plan.

- Man kan sige, at gik det godt i resten af Europa og landet, så buldrede Randers derudad, og gik det dårligt, ja så gik det virkelig dårligt i Randers. Nu tyder meget på, at vores erhvervssammensætning betyder, at vi er mindre konjunkturfølsomme og dermed mere robuste, siger Torben Hansen.

Ifølge statistikken er den sæsonkorrigerede arbejdsløshedsprocent på 4 i Randers Kommune, mens den er 3,9 procent i Østjylland og i landet som helhed. Men ser man på den faktiske og korrigerede ledighedsprocent er den på 3,6 af arbejdsstyrken. Det svarer til 1.658 fuldtidsledige i Randers Kommune. I juni 2018 var dette tal på 1759 personer.

Randers har færre ledige end resten af Østjylland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce