Randrusianer løb med årets live-foto

Vinderbilledet, hvor Torben Møhlenberg fra Niels Klapper Fisken hænger under loftet på Cafè von Hatten. Foto: Peter L. Nielsen

Randrusianer løb med årets live-foto

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

27-årige Peter L. Nielsen er bidt af at fotografere koncerter

Sådan har fotografen Peter L. Nielsen, der bor i Romalt, stået masser af gange og ventet på det rette motiv. Og i det lokale musikliv har man da bemærket den 27-årige amatørfotograf strejfe omkring på festivaler og intimkoncerter, bevæbnet med sit kamera. Han elsker musik. Han elsker at fotografere. Og rigtig godt bliver det, når de to ting forenes.

Han er så god til at fotografere, at han for nylig blev hædret med fotoprisen Årets Live Billede 2009, som Musikbladet Gaffa står bag. Det pudsige er, at vinderbilledet er taget af en randrusiansk fotograf i Randers af et randrusiansk band. Nemlig Peter Nielsen på Cafè von Hatten af bandet Niels Klapper Fisken.

»Jeg tog billedet juledag 2008, hvor der var rigtig gang i spillestedet,« fortæller Peter Nielsen, der kan være stolt over sin pris. For hans billede er valgt blandt de 2200, der var indsendt til at dyste om prisen som Årets Live Billede 2009.

Fotokonkurrencen er først blevet iværksat i år. Men responsen har været særdeles overvældende med mere end 3300 indsendte billeder til fire kategorier.

»Jeg sendte i alt 20 billeder ind, som igen blev udvalgt via en afstemning på min hjemmeside. Det var altså brugere på min hjemmeside, der afgjorde, hvad jeg skulle bidrage med,« siger Peter Nielsen, der selv var temmelig overrasket over at løbe af med sejren. Og det var også stort, at den gamle Gasolin-guitarist Franz Beckerlee overrakte prisen.

Nærkontakt af første grad
Vinder-billedet fra Hatten oser af intimitet og nærkontakt. Og vinklen er jo helt forrygende, med forsanger Torben Møhlenberg fra Niels Klapper Fisken hængende under loftet, udelukkende holdt oppe af glade fans.

»Her er tale om et sjældent unikt fotografi. Det er ikke en situation, der er set før - mere live bliver det ikke!« hedder det i dommer-udtalelsen, hvor man også hæfter sig ved nærkontakten mellem solist og publikum. Billeder nærmest sender dommerpanelet på nostalgisk rejse tilbage til rødderne, hvor rockmusikken drøner derudaf fra trange lokaler.

»Man kan ligefrem fornemme den tætte atmosfære, og hvordan vandet må drive ned ad væggene. Gode detaljer i baggrunden, hvor piger kigger overrasket, begejstret og drømmende på artisten, mens et par kysser intenst«.Se Peter Nielsens hjemmeside: www.venstrehaandsarbejde.com

Skulderklap. Peter L. Nielsen vandt Gaffa-prisen i kategorien Årets Bedste Live Billede 2009.
Skulderklap. Peter L. Nielsen vandt Gaffa-prisen i kategorien Årets Bedste Live Billede 2009.

Randrusianer løb med årets live-foto

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce