SMS'er virker: Får elever til at møde i skole

Arkivfoto: Emil Hougaard/Scanpix

SMS'er virker: Får elever til at møde i skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Hey du, husk at møde i skole i morgen. Til tiden." Med sms'er, opkald og velkomstkomité har to skoler i Randers succes med at nedbringe fraværet blandt eleverne

Randers: Mange forældre med teenagebørn kender til, at ungerne kan være svære at få op om morgen. Og hvis børnene møder i skole, efter forældrene er taget på arbejde, kan de store teenagere fristes til at møde for sent eller måske ligefrem tage sig en pjækkedag. På de danske folkeskoler var der i skoleåret 2016/2017 i gennemsnit et fravær i 9. klasse på 6,6 procent. Det viser tal fra Styrelsen for It og Læring.

I Randers arbejder flere folkeskoler målrettet med at nedbringe fraværet. Som en særlig indsats i skoleåret 2017/2018 har Nørrevangsskolen eksempelvis igangsat et pilotprojekt i to 9. klasser. Projektet sker i samarbejde med kommunens familieafdeling - herunder Ungebasen - og Bysekretariatet i Randers Nordby. Hver morgen står en lille gruppe voksne klar til at byde skoleelever velkommen.

- Det giver på en gang en hyggelig og venskabelig atmosfære, men giver os også mulighed for at gå i en tættere dialog med eleverne om, hvorfor de måske kommer for sent for tredje gang i denne uge, fortæller Knud Bendixen i en pressemeddelelse.

Elev til elev

Et andet element i projektet er, at eleverne er blevet inddelt i nogle grupper med ansvar for hinanden. Det betyder i praksis, at eleverne ringer, sender en sms eller skriver Facebook-beskeder til hinanden om det at møde op i skolen.

- Hvis man sidder en sen aften og tænker, at man ikke lige gider gå i skole dagen efter, så betyder det meget at modtage en pæn besked. Nå ja, man må hellere komme i skole, siger Esmir Garanovic fra 9. B.

Skulle han eller en anden elev alligevel ikke komme i skolen, bliver både elev og forældre ringet op af en lærer eller pædagog fra skolen. Elever, der møder op i skolen - og møder op til tiden, får desuden den gulerod, at de hver fjortende dag er med i en lodtrækning om et gavekort til skolens kantine. På få måneder er fraværet i de to klasser på den måde faldet i gennemsnit med godt tre procent.

SMS'er virker: Får elever til at møde i skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce