Så er der gang i boligbyggeriet på kasernen

Fire fødder på spaden til første stik. Fra venstre er det borgmester Torben Hansen, Eske Munck, Anne og Henrik Sinnbeck. Foto: Annelene Petersen

Så er der gang i boligbyggeriet på kasernen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester Torben Hansen tog sammen med bygherrerne Anne og Henrik Sinding samt Eske Munck første spadestik til de første 96 boliger i det nordøstlige hjørne af det gamle kaserneområde.

Randers: Som det er almindeligt ved den slags begivenheder, var det i dette tilfælde også byens borgmester, Torben Hansen, som havde fået til opgave at foretage det første stik med spaden som markering af, at nu sættes byggeriet i gang.

Men borgmester Hansen mente, da han fik spaden udleveret, at lige netop i dette tilfælde burde han ikke alene have den ære. Henvendt til den fremmødte lille menneskeskare sagde han:

- Jeg prøver det her masser af gange. Skal de tre initiativrige og vedholdende mennesker bag hele projekt By i Byen ikke have lov at være med her ved starten på det første nybyggeri i projektet, 96 nye boliger?

Han fik - lidt uvant for en randrusiansk lokalpolitiker - enstemmig opbakning til sit forslag, hvorfor der endte med at være hele fire fødder til at trykke spaden i jorden første gang.

Udover borgmesteren selv var det ægteparret Anne og Henrik Sinnbeck samt Eske Munck, som sammen overtog kasernen og de tilstødende arealer i 2005. Siden er kasernebygningerne renoveret og huser i dag erhverslejere på stort set hver en kvadratmeter. Nu er der altså også sat gang i det første nybyggeri.

Boliger på kasernen
By I Byen og PFA står sammen om byggeriet.Det er Årstiderne Arkitekter, der har tegnet lejlighedsbyggerierne ved den tidligere Randers Kaserne.

Byggeriet omfatter i alt 96 to, tre og fire værelsers boliger på mellem 67 og 106 kvadratmeter.

Entreprenør: Raunstrup Byggeri A/S.

Alle boliger får enten altan eller have.

Boligerne forventes indflytningsklare i tredje kvartal 2020.

Første af flere byggerier

Inden Torben Hansen fik ordet og nåede til spadestikket, havde han og hans forvaltning fået ros fra såvel direktør i By i Byen, Anne Sinnbeck som af Lars Bramsen fra PFA, som står bag de nye boliger.

Sidstnævnte fortalte også, at et af kriterierne for, at PFA overhovedet vil bygge boliger i en by, er, at der er tale om en vækstby. Og sådan en er Randers ifølge den analyse, som PFA og Institut for Fremtidsforskning har udarbejdet over danske byer uden for København og Aarhus.

- Beliggenheden er perfekt. Tæt på byen og med et stort og dejligt naturområde lige uden for døren, sagde Lars Bramsen med henvisning til det tidligere militære øvelsesområde.

- Vi har glædet os til at sætte gang i dette byggeri, som forhåbentligt blot er det første af flere i området, sagde han og antydede dermed, at PFA også er meget interesseret i at være med, når der skal bygges på de øvrige områder på kasernen.

Torben Hansen takkede for roserne, som han lovede at aflevere til folkene i forvaltningen.

- Vi vil netop gerne være kendt for at kunne rykke og rykke hurtigt, når vi præsenteres for projekter som dette, sagde borgmesteren og erklærede sig "meget enig" med PFA og fremtidsforskerne i, at Randers er en by i vækst.

Er man kunde i PFA og interesseret i en bolig i det kommende byggeri, kan man allerede nu komme på en interesseliste. Det kan ske ved at klikke ind på mitpfa.dk.

Så er der gang i boligbyggeriet på kasernen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce