Sådan er direktørerne i Randers ansat

Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt, der tiltrådte i april, tjener dobbelt så meget som borgmesteren får i årligt vederlag. Arkivfoto: Lars Rasborg

Sådan er direktørerne i Randers ansat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De kommunale direktører i Randers er ansat på almindelige kontraktvilkår, og kommunen har ikke udbetalt særlige godtgørelser til direktører, der er fortsat i deres stillinger - sådan som det i følge DR er tilfældet i mange andre kommuner.

Randers: I øjeblikket fortæller DR på tv historien om adskillige kommunale direktører, der trods fratrædelsesgodgørelser på op til flere millioner kroner, fortsætter i deres stillinger.

I Randers Kommune har direktørerne ikke særlige løn-ordninger, og der er ikke blevet udbetalt fratrædelsesgodtgørelser. Direktørerne får en fast løn og er ansat på normale kontraktvilkår.

Den højestlønnede i kommunen er kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt, der blev ansat 1. april i år. Han afløste Hans Nikolaisen, der selv valgte at sige sin stilling op. Hans Nikolaisen er nu chefkonsulent hos konsulentfirmaet Muusmann.Jesper Kaas Schmidt får 1.765.213 kroner om året. Dertil kommer pension. Han aflønnes i forhold til antallet af indbyggere i kommunen. Lene Andersen, der er direktør for miljø og teknik, får 1.147.827 kroner, mens den ny-ansatte direktør for børn og skole, Michael Maaløe, får 1.147.827 kroner årligt. Direktør for social og arbejdsmarked, Steinar Eggen Kristensen, har en årsløn på 1.247.993 kroner. Vicekommunaldirektør og direktør i sundhed, omsorg og kultur, Erik Mouritsen, er som den eneste ansat som tjenestemand. Han får 1.216.696 kroner. Erik Mouritsen har tre gange siddet bag roret som konstitueret kommunaldirektør, når Randers Kommune har skiftet kommunaldirektør.

Dyre direktører
DR sætter i øjeblikket fokus på, at kommunale direktører i en del tilfælde har fået store fratrædelsesgodtgørelser - selv om de efterfølgende er fortsat i deres stillinger.

De kommunale direktørers årsløn er steget med 50,5 procent på 10 år, så de nu i gennemsnit får 1,4 millioner kroner. Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) vil nu tage skridt til at sikre, at direktører rundt om i de danske kommuner ikke skal have udbetalt nogen form for fratrædelsesgodtgørelse, hvis de ikke fratræder deres stilling. Kilde: DR 

    

Borgmester med lavere løn

Kommunens administrative førstemand er altså højere lønnet end borgmester Claus Omann Jensen (V), der har en årsløn på 1,1 millioner kroner. Dertil kommer en række vederlag, blandt andet som bestyrelsesformand for Verdo, så borgmesterens samlede vederlag er på 1,6 millioner kroner.

De øvrige byrådsmedlemmer får et fast vederlag på 107.000 kroner hver. Udvalgsformændene får 203.000 kroner oveni, og byrådsmedlemmerne får godt 26.000 kroner for hvert udvalg, de sidder i.

Sådan er direktørerne i Randers ansat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce