Sådan går det med hussalget i din kommune

Især Syddjurs og Mariagerfjord kommuner oplever en massiv stigning i antallet af solgte villaer og rækkehuse. Salget ser dog også godt ud i Randers Kommune. Foto: Martin Ballund/Scanpix

Sådan går det med hussalget i din kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Salget af villaer og rækkehuse satte ny rekord i 2018 og er på landsplan steget med 38 procent på fem år. Endnu bedre ser det ud i kommunerne Randers, Syddjurs og Mariagerfjord.

Randers: Mens både salget af lejligheder og sommerhuse mistede pusten lidt i 2018 og faldt i forhold til året forinden, fortsatte salget af villaer og rækkehuse med at stige.

Fra 2017 til 2018 var der på landsplan en stigning på 1,2 procent, mens salget af villaer og rækkehuse siden 2014 samlet er steget med hele 38 procent. Det viser tal fra boligsiden.dk, som Realmæglerne og Boligone har lavet beregninger på.

Tallene viser også, at kommunerne Norddjurs og Favrskov ligger en smule under landsgennemsnittet med stigninger på henholdsvis 33,5 og 32,5 procent fra 2014 til 2018. Til gengæld ligger kommunerne Randers, Syddjurs og Mariagerfjord alle over landsgennemsnittet.

I Randers er salget af villaer og rækkehuse steget 39,8 procent siden 2014, mens Syddjurs Kommune har en stigning på hele 70,9 procent, og Mariagerfjord Kommune rammer imponerende 86,7 procent.

Hovedstaden sakker bagud

Anderledes negativ ser udviklingen ud i hovedstadsområdet, der i modsætning til de fleste andre landsdele sakker bagud.

Stigningen i København har været på beskedne fire procent siden 2014, og i forhold til 2017 er salget sågar faldet med 2,6 procent.

- Kombinationen af politisk betingede kreditstramninger og skattepolitisk usikkerhed lægger en dæmper på boligmarkedet i hovedstadsregionen. Og undersøgelsen dokumenterer da også, at det er landsdelene uden for hovedstadsområdet, der er drivkraften bag den fortsatte fremgang på markedet for villaer og rækkehuse, forklarer Preben Merrild Angelo, direktør i Realmæglerne og Boligone.

Helt i bunden af listen finder man Frederiksberg Kommune, der har oplevet næsten en halvering af salget siden 2014.

Største stigning på Langeland

Nu ser man, at boligkøberne i stigende grad vender øjnene mod landsdele uden for hovedstadsregionen. Vest- og Sydsjælland har således oplevet en stigning i salget på 58 procent, mens stigningen på Østsjælland ligger på 44 procent.

Ser man på de enkelte kommuner, finder man den største stigning i salget siden 2014 i Langeland Kommune med en stigning på 110 procent, fulgt af kommunerne Holbæk og Læsø med en stigning på henholdsvis 105 og 100 procent.

Sådan går det med hussalget i din kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce