Saftige sider: Randersforfatter udgiver erotisk krimi

Michael Stig Sørensen debuterer med krimien "A-potentiale", hvor han øser af livsnydelser på første klasse. Foto: André Thorup

Saftige sider: Randersforfatter udgiver erotisk krimi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Krimi-debutanten Michael Stig Sørensen går nye krimi-veje med sin "A-potentiale", hvor lidenskab og liderlighed danner parløb. De erotiske scener beskrives råt for usødet, men garneres med boblende champagne og sanselig mad.Man må gerne rødme undervejs, siger den nyslåede forfatter, der har en fortid i Randers.

Randers: Læn dig tilbage og nyd tilværelsen.

Et såre enkelt mantra, som 56-årige Michael Stig Sørensen har omsat til en saftig erotisk krimi, "A-potentiale, hvor læseren bæres igennem nydelsens og lidenskabens kunst, alt imens nogen dør, andre lider og atter andre løser mysteriernes gåder. Sådan som det jo altid gør i en krimi. Men krimidebutantens roman adskiller sig fra genrens mange andre ved at satse på svulstige erotiske scener, hvor der ikke levnes noget til fantasien.

- De er meget explicitte. Beskriver tingene, som de er. Det er nydelsen, som jeg ser det. Nogle kan li' det - andre ikke. Sådan er det, konstaterer den 56-årige debutant, der også adskiller sig fra andre ved ikke at repræsentere en bestemt genre. Det er hverken hårdtslående mandschauvinisme eller blød nordisk krimi-feminisme.

Og vi har her at gøre med en forfatter, der ikke er minimalist, hvad sætningslængde eller -konstruktion angår.

- Jeg elsker de lange sætninger og det krydrede, malerisk sprog, erkender Michael Stig Sørensen, der til hverdag arbejder med noget, der ligger fjernt fra den nydende krimiforfatters univers.

Han er økonom. Arbejder som management konsulent i et konsulentfirma i København, og bor bor med kone og bonussøn i Gentofte.

Bobler i boghandlen
Udgivelsen af "A-potentiale" markeres i Arnold Busck's Boghandel, Rådhusstræde, Randers.Forfatteren Michael Stig Sørensen signerer bøger og drikker et glas champagne med de fremmødte.

Det sker lørdag 21. oktober kl. 11.

 
Michael Stig Sørensen aktuel med erotisk krimi, hvor lideskab og liderlighed danner parløb. Fopto: Pressefoto
Michael Stig Sørensen aktuel med erotisk krimi, hvor lideskab og liderlighed danner parløb. Fopto: Pressefoto

Firma i Randers

Han har også en fortid i Randers, hvor han sammen med sin daværende kone, Tina Zahll, drev et tøjimportfirma. Vision of Scandinavia, som parret drev fra en adresse i Houmeden.

- Min eks-kone er søster til designeren Lene Sand og kunstneren Kent Zahll. Og vores søn er født på Randers centralsygehus, forklarer han om sine Randers-relationer.

Parret har boet i Tjærby og i den gamle skole i Hald, der bl. a. blev indrettet til showroom.

- På et tidspunkt flyttede vi til København. Blev skilt. Kort fortalt mistede jeg min kone nummer to. Var på et tidspunkt på en arbejdsopgave i Slovakiet, hvor jeg traf min nuværende kone, siger Michael Stig Sørensen, der også røber, at det faktisk var hustruen, der opfordrede ham til at kaste sig over et bogprojekt, fordi han taler i sådan et blomstrende sprog.

- Det har været en fantastisk rejse. Vældig inspirerende og spændende. Selvom jeg i perioder har haft ret så travlt, har skriveriet givet mig ny energi, konstaterer forfatteren med hang til vin, mad og erotik.

Han lever gerne på rugbrød og Stryhns i 14 dage for at få råd til de eksklusive kulinariske retter. For livet skal leves - her og nu. Og det er en dødssynd at gå igennem livet uden nydelsen.

.
.

Madopskrifter i krimien

Derfor kaster han også om sig med opskrifter på sensuelle retter i sin krimi.

- De står klar til lige at efterprøve derhjemme, forklarer han og garanterer, at en niece, der er Michelin-kok i England, har testet hans madkunstskaber.

Han har også konsulteret en patolog om forrådnelsesprocesser, en kriminalbetjent om krimigåder, så han er sikker på at klæde sin egen politikommissær Anders Kastrup ordentligt på. En sexolog har været inde over i spørgsmålet om nydelsens kunst og detaljer, der berører emnet. Endelig har han konsulteret sig selv. Og nydt det.

Det er denne Kastrup med kærlighed til kvinder, vin og gourmet, der via sin affære med den polske skønhed Anita kommer på sporet af et europæisk trafficking-netværk med rødder helt inde i politiets egne rækker.

- Ikke alle metoder er lige fine i kanten. Sådan er det, når man går utraditionelt til værks, som Kastrup gør det, forklarer Michael Stig Sørensen, der skrev på sin krimi, netop som tusindvis af flygtninge tog vejen op gennem Europa for at komme til Sverige og Danmark.

- Det trickede mig, at de mange mennesker, der pludselig kom vandrende på vore motorveje, blev sat i en og samme båd som flygtninge, ikke som mennesker.

Derfor fik romanen også en syrisk drejning med den unge Sumuya, som forfatteren håndplukkede til sin fortælling. Hendes forældre blev dræbt af en bombe i Aleppo. Hun flygter med tre yngre søskende til en bedre tilværelse i Europa. En farefuld flugt med mange ubehageligheder undervejs.

Politisk korrekthed

Det skinner igennem i krimien såvel som i samtalen med Michael Stig Sørensen, at han hader mainstream. Hårene rejser sig på ham, hvis han løber ind i en af de politisk korrekte, som han synes vokser alarmerende hurtigt i disse år.

Derfor nyder han at berette om den fede gåselever, der "smelter mellem fingrene på dig, når du løfter den op" og om fryden ved at lade hinderne briste for at komme ind til stenbiderrognen. Naturligvis står der også østers på menuen, ligesom pighvar og andre fine sager er røget med på det sensuelle middagsbord a la Sørensen.

Han synes også, tilværelsen er for kort til kamp mellem kønnene og opfordrer kønnene til at bøje sig mod hinanden i stedet for fra hinanden. For det er jo slet ikke meningen med vores liv, mener han og refererer til de ekstremt feministiske holdninger på den ene side og ekstrem stereotyp mandschauvenisme på den anden.

Far nåede at læse med

Michael Stig Sørensen stammer fra Als og fra, hvad han selv siger: Et hjem med masser af litteratur.

Allrede som knægt var han velbevandret i Shakespeare, Dostojevskij, og andre tunge drenge, der har sat menneskets drifter og lidenskaber til debat. Af danske forfattere er Tom Kristensens "Hærværk" med den selvdestruerende Ole Jastrav blandt favoritterne.

- Min far fulgte med i mine skriverier. Når et kapitel var færdigt, sendte jeg det til ham. og han læste og kommenterede med stor fornøjelse.

Hans far døde otte dage efter, det sidste punktum var sat. Han nåede det, før en livscirkel blev gjort færdig.

- Det var en stor glæde for mig, at min far nåede at læse hele bogen, siger Michael Stig Sørensen, der er lillebror til tre karrieresøgende søstre.

Og jo. En efterfølger til "A-potentiale" er så småt ved at forme sig i hovedet på forfatteren. Bind nr. to har handel med organer som omdrejningspunkt. Men lidenskaben og liderligheden kommer stadig til at gå hånd i hånd i en krimi, hvor sanseligheden hyldes og skylles ned med champagne.

Saftige sider: Randersforfatter udgiver erotisk krimi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce