Sagen der aldrig slutter: Politikere klager til Tilsynsrådet

I marts 2017 indleverede byrådsmedlemmerne Kasper Fuhr Christensen (VL) og Bjarne Overmark (BL) en stævning mod Randers Kommune. Sagen er afgjort i retten i Randers, og har efterfølgende været på dagsordnen hos byrådet flere gange. Nu anker de to politikere byrådets beslutning om konsekvenserne af sagen til Tilsynsrådet. Arkivfoto: Ole Jakobsen

Sagen der aldrig slutter: Politikere klager til Tilsynsrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I april afsagde retten i Randers dom i en usædvanlig sag, anlagt af tre politikere mod deres egen kommune. Siden har dommens konsekvenser været et stridspunkt i byrådet, og nu bliver det en sag for Tilsynet.

Randers: Byrådsmedlemmerne Bjarne Overmark (BL) og Kasper Fuhr Christensen (VL) har klaget til Tilsynet over Randers Byråds beslutning 13. august vedrørende retsvirkningerne af Randers Byrets dom af 5. april 2018.

13. august besluttede et flertal i byrådet, at dommen ikke skal have konsekvenser, hverken når det gælder beslutninger der er truffet i udvalgene eller i forhold til, at politikere skal afkræves tilbagebetaling af vederlag.

Nu skal Tilsynet, der hører under Ankestyrelsen og som skal sikre, at regioner og kommuner overholder lovgivningen for offentlige myndigheder, tage stilling til den langstrakte sag fra Randers.

Erstatningskrav på vej?

Ved retten i Randers fik de to politikere samt en tredje sagsøger mod kommunen, Daniel Madié (K), ved en dom 5. april medhold i, at det var ugyldigt, da et flertal i byrådet tilbage i juni 2015 afsatte dem som udvalgsformænd.

Byrådet har efter dommen besluttet ikke at anke den til landsretten.

Derefter har byrådet hentet hjælp fra Kommunernes Landsforenings jurister for at vurdere, hvilke konsekvenser dommen skal have.

Flertallet har derefter vedtaget, at der ikke skal ske mere i sagen. Men det er Bjarne Overmark og Kasper Fuhr Christensen ikke enige i.

Derfor beder de nu Tilsynet tage stilling til en lang række spørgsmål.

Blandt andet omkring gyldigheden af de beslutninger, der er truffet i udvalgene, efter at deres sammensætning blev ændret i juni 2015 frem til årsskiftet 2017/2018.

Desuden mener Overmark og Fuhr Christensen, at de politikere, der fik udvalgsformandsposterne i juni 2015, bør betale de vederlag tilbage, de har fået udbetalt.

Og så skal de politikere, der ikke gik imod omkonstitueringen i juni 2015, erstatte kommunen det beløb, som hele retssagen og eftervirkningerne i form af for eksempel konsulentbistand har kostet.

Det mener de to politikere, som nu forsøger at hente opbakning hos Tilsynet.

Sagen der aldrig slutter: Politikere klager til Tilsynsrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce