Sager har hobet sig op: Ekstra byrådsmøde med store beslutninger

Mogens Nielsen, der bor i Hospitalsgade, har flere gange været tæt på at blive kørt ned af en bil, når han er trådt ud af sin gadedør. Han håber, at politikerne i byrådet på mødet mandag beslutter sig for at gøre noget ved trafikken i gaden. Foto: Annelene Petersen

Sager har hobet sig op: Ekstra byrådsmøde med store beslutninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ferieramt byråd skal ekspedere 39 sager på et ekstraordinært møde. Sagerne har hobet sig op, men nu skal de behandles inden sommerferien. Næste byrådsmøde er i september.

Randers: Skal byrådsmøderne i Randers transmitteres direkte på video? Skal der gives grønt lys for byggeri af 155 boliger på Thors Bakke? Skal 25 millioner kroner, der er afsat til "Byen til Vandet" i stedet bruges på en ny havnevej?

Det er blot nogle af de 39 punkter, byrådet i Randers skal tage stilling til på mandag. Her samles 31 politikere til et ekstra møde, fordi de ikke har nået at behandle punkterne på det ordinære møde i mandags. Og da der først er byrådsmøde igen mandag 10. september, bliver der indkaldt til møde mere i juni.

Det bliver dog en lidt anden sammensætning af politikere, der skal tage stilling til de mange punkter. På grund af ferie og arbejde bliver der nemlig indkaldt stedfortrædere for Mogens Nyholm, Nick Zimmermann, Frank Nørgaard, Jens Peter Hansen og Lise-Lotte Leervad.

Blandt punkterne er også de trafikale forhold i Hospitalsgade, som igennem flere år har voldt problemer, i hvert fald hvis man spørger beboerne.

- Folk bruger Hospitalsgade som gennemkørsel. Især om aftenen bliver der kørt ret stærkt.
Lillian Nielsen, beboer i Hospitalsgade

Ingen respekt for fortovet

En af dem er Mogens Nielsen, der bor i nummer 5.

- To gange har jeg været lige ved at blive kørt ned af en bil, når jeg er trådt ud af min gadedør, fortæller han.

- Når der er myldretid i Hospitalsgade, så bruger bilisterne fortovet som vejbane, siger han.

Også cyklisterne kører på fortovet. Til gene for fodgængerne.

- Det kan jeg faktisk godt forstå, for det er livsfarligt at cykle på kørebanen, mener Mogens Nielsen.

Problemet er, at der er asfalt over det hele. Fortovet er kun adskilt fra vejbanen med en smal, lav kantsten.

- Hvis der var et rigtigt fortov, ville bilisterne respektere det, men de respekterer ikke dét her.

Vejbanen er smal, og det kniber for to biler at passere hinanden, især i den del af gaden, hvor der er parkeringspladser i den ene side.

- Jeg er træt af, at man ikke kan gå ud af sin hoveddør uden at risikere at blive kørt ned, siger Mogens Nielsen.

- Hvorfor gør politiet eller kommunen ikke noget?

Mogens Nielsen peger på, at man kunne spærre vejen på midten, eller sætte pullerter op i kanten af fortovet, som man har gjort mange andre steder i midtbyens gader.

To løsningsforslag

- Folk bruger Hospitalsgade som gennemkørsel. Især om aftenen bliver der kørt ret stærkt, siger Mogens Nielsens kone, Lillian Nielsen. Hun har også været tæt på at blive kørt ned flere gange.

På byrådsmødet skal trafikken på Hospitalsgade evalueres. I den forbindelse har Andelsforeningen Aagaarden, som ægteparret Nielsens lejlighed er en del af, foreslået at Hospitalsgade spærres af et fodgængerfelt på midten. På den måde stoppes den gennemkørende trafik, samtidig med at det stadig er muligt at køre til og fra gadens ejendomme. Et flertal i økonomiudvalget har dog afvist dette.

Radikale har stillet forslag om, at den sidste del af gaden op mod byen gøres ensrettet. Det vil koste et par skilte, og betyde at en stor del af den gennemkørende trafik stoppes.

Sager har hobet sig op: Ekstra byrådsmøde med store beslutninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce