Samarbejde om realistiske buskøreplaner skal forbedres

Parterne inddrager i forvejen hinanden, når der lægges køreplaner - men det kan blive bedre, mener de. PR-foto

Samarbejde om realistiske buskøreplaner skal forbedres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Midttrafik, chaufførernes fagforening og busselskaberne vil speede samarbejdet om køreplaner, der holder, op. For chaufførernes og for passagerernes skyld.

Randers: I kampagnen "Tryk Stop" fortæller buschauffører landet over om stramme køreplaner, der gør det svært at få pauser til for eksempel at komme på toilettet. Derfor mødtes Midttrafik, fagforeningen 3F Transportgruppe og busselskabernes brancheforening Dansk Persontransport forleden for at drøfte, hvordan samarbejdet om køreplaner i Midtjylland kan forbedres.

På mødet var der en positiv og løsningsorienteret dialog, lyder det i en pressemeddelelse fra Midttrafik.

Midttrafik inddrager allerede i dag busselskaberne i planlægningen af køretider, og busselskabet sender chaufførernes input tilbage til Midttrafik. Under dagens møde blev parterne enige om at gøre endnu mere for at forbedre denne arbejdsgang.

- Ligesom chaufførerne har Midttrafik en tydelig interesse i, at køreplanerne afspejler virkeligheden. Hvis køreplanerne ikke er troværdige, medfører det en dårlig oplevelse for chauffører og kunder, hvilket kan resultere i, at kunderne fravælger den kollektive trafik, siger Midttrafiks direktør Jens Erik Sørensen i en pressemeddelelse.

Ansvaret er fælles

Sektorchef Lasse Repsholt deltog som repræsentant for busselskaberne, der kører for Midttrafik og samtidig skal sikre chaufførerne et godt arbejdsmiljø.

- Resultaterne af dagens møde med Midttrafik og 3F vidner om, at der er ikke nogen enkel løsning på udfordringerne i trafikken. Vi kommer alle til at påtage os et ansvar for at få bussen, chaufførerne og vore fælles kunder frem til tiden. Jeg glæder mig til at se resultaterne af de forskellige initiativer, vi nu sætter i søen, siger han.

Samarbejde om realistiske buskøreplaner skal forbedres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce