Sandheden om saftevand kom bag på Brian: Nu 23 kilo lettere

Brian Rahbjerg Jørgensen lagde sine dårlige vaner bag sig. Gevinsten er mere energi, mere velvære og et markant vægttab. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Sandheden om saftevand kom bag på Brian: Nu 23 kilo lettere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brian Rahbjerg Jørgensen lagde sine dårlige vaner bag sig. Gevinsten er mere energi, mere velvære, en knap så kort lunte - og et markant vægttab.

RANDERS: Brian Rahbjerg Jørgensen lod sig i 2016 overbevise om, at han skulle ændre hele sin livsstil markant.

- Jeg blev indkaldt til Sundhedscentret i Randers til en undersøgelse, der viste, at jeg havde får højt kolesterol-tal, for højt blodtryk, en kondi, der mest var til at grine af, og at jeg var overvægtig. Undersøgelsen blev fuldt op af et tilbud om at deltage i kommunens projekt Tjek dit Helbred, hvilket jeg sagde ja tak til. Og det har jeg på ingen måde fortrudt, siger han.

Gennem et halvt års tid hørte han om sundere kost, kalorier, psykologiske udfordringer ved at ændre livsstil og motion. Vi snakkede om, hvor besværligt det er at ændre ens indgroede vaner. Og holdet på 18 deltagere afprøvede forskellige typer motion. Og vigtigst: Jeg fik en værktøjskasse med redskaber, jeg selv kunne bruge efterfølgende.

Helt overordnet har jeg det vildt meget bedre - både fysisk og mentalt. Jeg har mere energi, jeg er ikke besværet i dagligdagen, og jeg har ikke så kort lunte. Jeg føler mig som et helt andet menneske
Brian Rahbjerg Jørgensen

Færre kilo

Brian Jørgensens primære indgang til at ændre sin livsstil, var et ønske om at smide nogle kilo. Og det lykkedes.

- I løbet af det halve års tid, projektet varede, tabte jeg 23 kilo. Siden har jeg holdt vægten - selv om jeg måske godt kunne tabe mig yderligere fem kilo.

Et vigtigt redskab i kampen mod kiloene har været en øget bevidsthed om, hvor mange kalorier hans kost rent faktisk indeholder.

- Det overraskede mig, at halvanden liter saftevand indeholder kalorier til et helt måltid!

Samtidig begyndte han at spise anderledes: Mange flere grøntsager, først og fremmest.

- Hvilket ikke har været helt let, indrømmer han.

- Men for mig er det vigtigt, at der ikke er noget, jeg ikke må spise: Du må gerne drikke et glas rødvin ind i mellem, og du må gerne spise kage. Men nøjes med et stykke kage - det er ikke nødvendigt at spise det hele.

4000 cykel-kilometer

Derudover købte Brian Jørgensen hurtigt en mountainbike, der blev en vigtig ingrediens i den nye livsstil.

- Jeg startede med at køre en tur omkring søerne ved Vorup Enge. Det er en rute på 8,5 kilometer - og det var hårdt! Senere blev det dog til både 30, 40 og 100 kilometer på skovstierne. Inden jeg skiftede min mountainbike ud med en racercykel, så jeg i dag kører på asfalt, fortæller han.

I 2017 nåede han totalt at køre omkring 4000 kilometer på sin cykel - vel at mærke så længe vejret tillod de lange cykelture. I vintermåneder har han så holdt sin form og sin vægt ved lige med mange timers spinning i motionscentret. Og i dag er han medlem af Randers Cykelklub, så hans motion også får en rent social dimension.

- Hvilket også er medvirkende til, at jeg kommer afsted på mine cykelture.

Og gevinsten ved den ændrede kost og de nye motionsvaner slutter ikke ved den tilfredsstillelse, det er at se vægten stoppe på et pænere tal.

- Helt overordnet har jeg det vildt meget bedre - både fysisk og mentalt. Jeg har mere energi, jeg er ikke besværet i dagligdagen, og jeg har ikke så kort lunte. Jeg føler mig som et helt andet menneske, fortæller Brian Rahbjerg Jørgensen.

Sandheden om saftevand kom bag på Brian: Nu 23 kilo lettere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce