Shell-handel til en halv milliard igen udskudt

Selv om det er mere end et år siden, at Tommy Frank købte raffinaderiet i Fredericia, er handelen endnu ikke helt på plads. Arkivfoto

Shell-handel til en halv milliard igen udskudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der bliver skiftet ud i bestyrelser og ændret selskabsstatus, men endnu er handelen mellem det nystiftede danske olieselskab og Dansk Shell ikke realiseret. Hvem der skal investere de mange penge i raffinaderi og havneterminal, har manden bag Dansk Olieselskab, forretningsmanden Tommy Frank fra Randers, endnu ikke ønsket at oplyse. Men mange tråde fører til England.

Fredericia: I september 2016 skrev Dansk Shell og Dansk Olieselskab ApS under på aftalen om, at Dansk Olieselskab overtager Dansk Shell i form af Shell Raffinaderiet samt udskibningsfaciliteter og terminalen på Skanseodden i Fredericia. Nu næsten halvandet år senere er aftalen ikke effektueret, men parterne arbejder stadig henimod en overtagelse, som nu er udsat til foråret 2018.

Ud over at lægge en halv milliard kroner på bordet i handlen har Dansk Olieselskab skullet stille garanti for driftsøkonomien i videreførelsen af Shells aktiviteter. Det har ifølge oplysninger til Fredericia Dagblad været en del af udfordringen. Selskabets direktør og tidligere bestyrelsesformand er Tommy Frank fra Randers. Han har præsenteret sig selv og sine planer for de ansatte på Shell Raffinaderiet, men endnu er handlen ikke gennemført. Fredericia Dagblad har gentagne gange forsøgt at mødes med Tommy Frank for at høre nærmere om hans planer med selskabet og ikke mindst for at få præsenteret, hvem der står som investor i projektet. Men indtil videre uden held.Amtsavisen havde onsdag kontakt til Tommy Frank for at høre hans forklaring på, hvorfor overdragelsen af raffinaderiet endnu ikke har fundet sted. Imidlertid kunne Tommy Frank efter eget udsagn intet sige om sagen, da det er aftalt med Shell, at kun Shell udtaler sig. Frank henviste til relationmanager hos Shell i London, Ali Kahn, som det imidlertid ikke er lykkedes os at træffe for en kommentar.

Shell-handelen
Tommy Frank købte gennem sit selskab Dansk Olieselskab i september 2016 Shells olieraffinaderi med tilhørende faciliteter i Fredericia for cirka en halv milliard kroner.I maj 2017 oplyses det, at den endelige overdragelse er blevet udskudt og først vil finde sted i slutningen af 2017.

Nu, hvor man må siges at have nået slutningen af 2017, er overdragelsen endnu engang blevet udskudt. Denne gang forlyder det, at den endelige effektuering af handelen vil ske i løbet af første kvartal 2018.
Tommy Frank kan ikke udtale sig om årsagen til, at overdragelsen af raffinaderiet igen i udskudt. Arkivfoto
Tommy Frank kan ikke udtale sig om årsagen til, at overdragelsen af raffinaderiet igen i udskudt. Arkivfoto

Jan Bonde Nielsen

En række af de personer, der er involveret i selskaberne omkring Dansk Olieselskab, er bosat i England. Tommy Frank har i opløbet til købet konsulteret den kontroversielle danske finansmand Jan Bonde Nielsen, som har været bosat i London, siden han var involveret i den dramatiske konkurs af B&W i slut 70'erne. De to har tidligere arbejdet sammen i en handel om køb af en stor vindmøllepark, fremgår det af portrætbogen "Afsløret" om Jan Bonde Nielsen. Ifølge bogens forfattere Birgitte Dyrekilde og Michael Tesch tabte Tommy Frank et meget stort millionbeløb, da han garanterede for et lån til det fælles vindmølleeventyr, som endte i retssager og kæmpe tab. I den oprindelige bestyrelse i Dansk Olieselskab sad således både Jan Bonde Nielsens svigersøn - bankmanden Torben Baden Olrik - og advokaten, der har været forsvarer i retssager mod Bonde Nielsen og senest forsvarer i OW-bunker sagen, John Korsø Nielsen.

Selskabs-ændring

Dansk Olieselskab A/S blev i juli 2017 omdannet til Dansk Olieselskab Holding A/S. Formålet med Dansk Olieselskab Holdning er at eje kapitalandele i andre selskaber. Selskabet bag Dansk Olieselskab - DK Energy Capital ApS - blev stiftet af selskabet Bahia Capital ApS i august 2016. Bag Bahia Capital stod randrusianeren Henrik Jørgensen, som stiftede selskabet i 2011 men forlod direktionen i 2014. Henrik Jørgensen er i dag administrerende direktør i Randers FC.I 2014 overtog Tommy Frank direktørstolen. Selskabet har aktuelt ikke en aktiv bestyrelse. Selskabet havde i 2016 et underskud på godt fire mio. kroner, en langfristet gæld på 30 mio. kr. og en negativ egenkapital på 5,5 mio. kr. De reelle ejere af Bahia Capital ApS er Tommy Franks børn Cecilia Bræstrup Frank og Phillip Alexander Bræstrup Frank. I erhvervsdatabasen BIQ fremstår Tommy Frank således med 117 relationer i form af ejerskaber, direktionsposter og bestyrelsesposter. Hans seneste aktivitet er at stå som reel ejer af Randers Regnskov Fonden og ejendomsselskabet Randers Regnskov.

Shell-handel til en halv milliard igen udskudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce