Single-aktuel Rasmussen går i en anden retning, men holder fast i sit vikinge-look

Jonas Rasmussen barberer lidt af vikinge-outfittet fra de glade grand prix-dage væk og går knap så dramatisk amok med tøjstilen fremover. Arkivfoto

Single-aktuel Rasmussen går i en anden retning, men holder fast i sit vikinge-look

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jonas Rasmussen, sidste års MGP-vinder fra Langå, lægger fra land med ny single holdt i et frisk poppet uptempo udtryk.Efter nogle sindssygt hektiske måneder omkring grandprixet er verden igen ved at være normal for manden med stemmen og det spektakulære sceneshow, der fik taget til at løfte sig i Gigantium i Aalborg.Et fint år, hvor han har været på de bonede gulve.

Randers: Han fløj til vejrs med "Higher Ground" og vildt stort postyr, fordi nummeret vandt sidste års danske Melodigrandprix, der sikrede Danmark en niende plads ved det Europæiske Melodi Grand Prix i Lissabon i 2018.

Nu er Rasmussen med fornavnet Jonas og mellemnavnet Flodager klar med et stykke ny musik og nummeret "Go Beyond", der har sin styrke i det rock-poppede udstyr, hvor der også er plads til Rasmussens flotte irsk/skotsk-inspirerede sound. En flot ballade og noget af en ørehænger, som netop nu er skippet afsted, takket være Rasmussens samarbejde med de svenske popsnedkere Niklas Arn og Karl Eurén.

Det var også svenskerne, der var med til at bringe vikingesangen til tops. Og trekløveret fungerer stadigvæk godt, siger Jonas Rasmussen, der tog til Stockholm i efteråret, hvor de tre gik i skrivemode og fik flere numre fra hånden. Et af dem er "Go Beyond", der stikker en lidt anden vej, end vikingesangen.

- Det er både et forsøg på at bevare noget af lyden og stilen fra "Higher Ground", men samtidig også give lidt slip på vikingen, pointerer Jonas Rasmussen, der måske nok har droslet ned på den visuelle vikinge-tøjstil og dramatiske scenelook, men fastholder sit lange hår og skæg. For det er og vil altid være en del af ham.

Jonas Rasmussen, her indfanget i guldramme,  sprang til tops med
Jonas Rasmussen, her indfanget i guldramme, sprang til tops med "Higher Ground", nu foreslår han "Go Beyond". Foto: Annelene Petersen

På forårsturné

Dengang, han vandt det danske Grand Prix, erkendte han, at han nu ikke følte sig som en klassisk viking.

Han har således aldrig drømt om at lægge sig i de store vikingers kølvand og plyndre sig vej til Paris, som eksempelvis vikingen Rollo gjorde i sin tid.

Hvis viking er ensbetydende med en skandinavisk udseende mand, der passer på sin familie, så kunne han derimod godt tilslutte sig titlen.

For det er jo det, han gør, når han går rundt i det daglige i Langå, hvor han bor tæt på smuk natur med sin kone og to børn på to og seks år. Når man er familiefar, skal man nok blive trukket ned til jorden, hvis man i perioder skulle tro, man er ved at miste jordforbindelsen. Det er jo familien og dens trivsel, der er det primære. Men heldigt for ham, at der også levnes plads til hans musik og til turneer rundt i landet, når han ikke arbejder på nedsat tid på Scenekunstskolen i Viborg og som freelancer på teater- og skriveværksted i Aarhus.

I efteråret drog han rundt med en hyldest til 80'er-musikken og showet Time of My Life.

- Det gentages så her i foråret, hvor vi giver koncert i Odense, Silkeborg, Aarhus, Aalborg og København, siger Jonas Rasmussen, der glæder sig til at synge "Go Beyond" live, selvom nummeret især er skrevet som radiohit.

Hvis Jonas Rasmussen havde været en ægte viking, havde han forlangt en hovedskal og ikke et glas, da han blev lykønsket af Randers med borgmester Torben Hansen i spidsen, efter at han havde vundet det danske Melodi Grand Prix 2018. Arkivfoto: Annelene Petersen
Hvis Jonas Rasmussen havde været en ægte viking, havde han forlangt en hovedskal og ikke et glas, da han blev lykønsket af Randers med borgmester Torben Hansen i spidsen, efter at han havde vundet det danske Melodi Grand Prix 2018. Arkivfoto: Annelene Petersen

Sang for kongehuset

Han har taget al virakken omkring grandprixet i stiv arm. Der var meget hype omkring "Higher Ground", der bragte ham rundt i landet for at køre ham i stilling som den Grand Prix-sanger, han pludselig var blevet.

- Men også i udlandet, hvor vi skulle præsentere vores nummer. Så der var travlt i månederne før Lissabon og i månederne efter, fortæller Jonas Rasmussen, der synes, at det har været fedt at få lov til at opleve.

Han synes ikke, det har været så svært at tackle den hurtige berømmelse, og han har gladeligt lagt ansigt til hundredvis af selfies med mennesker, han ikke kender.

- Folk er altid flinke og rare. Så det gør jeg da gerne, siger den flinke mand fra Langå, der efter eget udsagn egentlig ikke har mødt ubehagelige mennesker på sin færd.

Men når han går derhjemme i Langå, er hysteriet til at tage og føle på.

- Der er selvfølgelig flere, der kender mig nu. Men folk er søde og rare, forsikrer han.

Derimod har berømmelsen har nu også ført ham til steder, han ellers ikke ville være kommet.

I december hyrede kongehuset ham til at spille ved et privat arrangement for kongehusets ansatte og andre inviterede.

- Det var noget af en oplevelse at stå der over for dronning Margrethe og den kongelige familie og synge direkte til dem. Ja, det var stort og absolut en kæmpe ære, siger han om koncerten, der blev afviklet på Christiansborg med et program, der også gav plads til en Burhan G. og andre danske artister.

Hvad fremtidsmusikken ellers byder på ud over det faste job i Viborg og den planlagte turné i april og maj, ved han ikke.

- Vi må se, hvad der sker, siger han på godt jysk.

Lige nu handler det om at få sendt "Go Beyond" godt af sted. Et nummer, der blandt andet handler om, hvad der skal tíl, førend man tør lære af sine fejl og om at gå et lille skridt længere, end man plejer, for at skabe et godt sted at være for alle.

Man kunne også sige: Gi' rummeligheden en tand til.

"Go Beyond" kan nu høres på diverse musikstreamingtjenester.

Single-aktuel Rasmussen går i en anden retning, men holder fast i sit vikinge-look

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce