Skærvtransporter pressede vandrør i stykker

Et vandrør under Stationspladsen i Stevnstrup har fomentlig ikke kunnet holde til Banedanmarks tunge skærvtransporter. I hvert fald bliver de gamle i forvejen udtjente rør nu udskiftet. Det er blandt andre Mikkel Christian Larsen ( i hullet) og Claus Kjær Sørensen ( i gravemaskinen) her i gang med. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Skærvtransporter pressede vandrør i stykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De tunge lastvognstog med skærver har formentlig i kraft af deres tryk på vejen ved Stationspladsen i Stevnstrup forårsaget brud på et vandrør. Resultat: Flere end 20 villaer uden vand i mere end et døgn.

Stevnstrup: En god snes villaer i Stevnstrup har siden natten til mandag været uden vand på grund af et sprængt vandrør under Stationspladsen. En beboer på vejen, Finn Pedersen, som vi mødte, hvor jernbanen overskærer Stationsvej, er ikke i tvivl om, hvad der har forårsaget sprængningen af røret:

- Det er de kæmpestore sættevogne, som dagligt i mere end en måned har kørt med skæver langs vejen. Rørene har ikke kunnet holde til de pres, som kommer fra bilerne, mener Finn Pedersen.

Og Ole B. Jakobsen, der er byggeleder på Banedanmarks store sporfornyelsesprojekt, vil ikke afvise, at han har ret.

- Hvis det er tilfældet, skal vi stærkt beklage. Jeg har haft kontakt til vandforsyningen, da vi naturligvis vil stå ved vores ansvar, men her forsikrede man, at der ikke ville komme noget krav om erstatning. Selv om de faktisk også mente, at det formentlig er vores tunge køretøjer, der er skyld i bruddet, siger Ole B. Jakobsen.

Når man hos vandforsyningen alligevel ikke ønsker at rejse en erstatningssag, skyldes det, at det sprængte vandrør er et gammelt eternitrør, som i forvejen var mere end modent til udskiftning. Tirsdag, da Amtsavisen var forbi, var man da også i fuld gang med at erstatte eternittørene med nogle såvel mere holdbare som mere moderne af plast.

Hjælper hinanden

De omtalte store lastvogne har transporteret skærver til Stevenstrup, hvor de så er blevet lastet på togvogne, der har fragtet skærverne ud ad sporene, hvor de er blevet en del af fundamentet under de nylagte jernbanespor.

Og Finn Pedersen mener da også nok, at man kan leve med generne i den korte tid, det er nødvendigt.

- Det er jo frem for alt dejligt, at sporene bliver renoveret og bragt up-to-date. Det ser også betydeligt pænere ud med de nye skærver, siger han og tilføjer:

- Min nabo er koblet på en anden gren af rørnettet, så indtil rørene er repareret kan jeg hente hos ham. Vi klarer os ved at hjælpe hinanden herude, smiler han.

Skærvtransporter pressede vandrør i stykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce