Skolebørnene løb påskeferien i møde

Tæt mylder på fortorvet, da 80 skoleelever fredag formiddag blev sendt af sted på årets Team Rynkeby Skoleløb på C. la Cours Skole. Foto: Annelene Petersen

Skolebørnene løb påskeferien i møde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag inden påskeferien kastede et par hundrede børn fra C. la Cours Skole sig ud i Team Rynkeby Skoleløbet, der i år samlede ind til Børnelungefonden

RANDERS: - Vi skal løbe! Vi skal løbe! Vi skal løbe! Lød det fra 1. og 2. klasse på C. la Cours Skole, da de fredag formiddag stod og ventede på at blive sendt af sted på en times løbearbejde ved årets Team Rynkeby Skoleløb.

Forude ventede en rute på 400 meter, som ungerne skulle gennemløbe så mange gange som muligt på en time. Herefter er det op til børnenes sponsorer, deriblandt en kat, at belønne hver runde med et økonomisk bidrag til Børnelungefonden.

- Og de går op i det. Tidligere i dag præsterede en dreng fra 3. klasse at gennemføre ikke mindre end 40 runder. Det er en rekord, som de 80 1. og 2. klasseelever garanteret vil lægge sig i selen for at slå, fortæller skolens leder, Jens Anker Hansen, der regner med at skolen i alt får 10 elever ud at løbe.

Løbet er en god aktivitet for skolen. Børnene får en god oplevelse af at være med i noget, der er større end dem selv, at de er en del af Randers, af Danmark og af hele Verden
Jens Anker Hansen, skoleleder C. la Cours Skole
Fakta
10.000 elever fra 29 østjyske skoler deltager fredag i Team Rynkeby Skoleløbet til fordel for Børnelungefonden. På landplan deltager 94.000 danske skoleelever i løbet.Børnelungefonden er en selvstændig fond, der er stiftet på initiativ af Lungeforeningen i 2014. Fonden arbejder for, at flere lungesyge børn og unge kan få et bedre liv med deres sygdom.
Der var skubben og råben i
Der var skubben og råben i "hullet", inden 1. og 2. klasserne blev sluppet løs til løbet. Foto: Annelene Petersen

Styrt, trøst - og videre

Og der var også fuldt fart over feltet, da 1. og 2. klasserne blev sluppet løs. Så meget fart, at det første styrt skete allerede efter ti meter. De mere eller mindre forslåede børn kom på benene og var parat til at løbe videre, da det par af dem fik øje på en tililende voksen. Så var de nødt til at vende om, sætte sig på en trappesten og lige blive trøstet lidt. Inden de fortsatte uden problemer.

Et par af skolebørnene var dog ikke helt sikre på, hvor meget de skulle forvente af sig selv.

- 10 runder, måske. Eller 15.

- Men hvor langt er 400 meter egentlig, lød et ganske relevant spørgsmål.

Allerede i løbet af de første runder røg mange af jakkerne, og drikkedunkene kom i arbejde. Efterhånden som børnene fuldførte runderne - i fuldt løbeornat eller i fikse sølvsko - fik de en elastik om armen og et par high fives. En for hver runde, så de efterfølgende kunne tælles. Elastikkerne og håndklappene blev uddelt af en lang kødrand af 6. klasser på rutens ene langside.

- Det er traditionelt vores 6. klasser, der arrangerer løbet. Det betyder, at skolen som sådan ikke har ret meget med arrangementet at gøre. Børnene og deres sponsorer afregner direkte med Team Rynkeby, siger Vivi Andersen fra skolen.

Hver gennemført runde på 400 meter blev belønnet med en elastik om håndleddet, da C. la Cour Skole løb Team Rynkeby Skoleløb. Foto: Annelene Petersen
Hver gennemført runde på 400 meter blev belønnet med en elastik om håndleddet, da C. la Cour Skole løb Team Rynkeby Skoleløb. Foto: Annelene Petersen

Større end Randers

Det er to år siden, at C. la Cours Skole sidst deltog i et Team Rynkeby Skoleløb.

- Alene fordi løbet skal passe ind i alle de andre aktiviteter, vi også har gang i. I år kunne hverken 4. eller 5. klasserne være med, fordi de henholdsvis er i teatret eller deltager Star Wars-afslutningen på biblioteket, fortæller Jens Anker Hansen.

- Men løbet er en god aktivitet for skolen. Børnene får en god oplevelse af at være med i noget, der er større end dem selv, at de er en del af Randers, af Danmark og af hele Verden. Og mange af dem går reelt meget op i, at det er Børnelungefonden, løbet støtter.

Også selv om man måske skal lide en smule for at være med.

- Jeg har forstuvet knæet. Og det gør ret ondt, fortæller en pige. Med et stort smil og i fuldt løb på vej mod endnu en elastik.

Skolebørnene løb påskeferien i møde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce