Skoleelever vælger ny ledelse

Jens Vase fra Odder er valgt som ny formand for Danske Skoleelever. Privatfoto

Skoleelever vælger ny ledelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny formand for Danmarks største elevorganisation kræver mobbelov.

På Danske Skoleelevers årlige generalforsamling har eleverne valgt Jens Vase fra Odder som ny formand. Jens Vase overtager fra tidligere formand Silke J. Fogelberg, der begynder sin ungdomsuddannelse til sommer. Som ny næstformand er valgt Mads Løjtved Rasmussen, der er elev på Rismølleskolen i Randers. Han efterfølger August Solkær, der starter på ungdomsuddannelse efter sommerferien.

Mads Løjtved Rasmussen, Rismølleskolen i Randers, er ny næstformand for Danske Skoleelever. Privatfoto
Mads Løjtved Rasmussen, Rismølleskolen i Randers, er ny næstformand for Danske Skoleelever. Privatfoto

Den nye formand begynder på posten med to klare budskaber: Ny mobbelov skal tvinge skolerne til at gøre en indsats mod mobning, og en bedre uddannelsesvejledning skal ruste eleverne i valg af ungdomsuddannelse.

Jens Vase er 16 år og går i 9. klasse på Odder lille Friskole. I går blev han valgt som formand for Danske Skoleelever af generalforsamlingen, og det næste år skalhan således stå i spidsen for grundskoleeleverne i debatten om skolen og arbejdet for det gode skoleliv for alle elever.

»Jeg ser utroligt meget frem til arbejdet som formand. Skolen skal evalueres og udvikles i øjenhøjde med eleverne. Derfor vil arbejdet for øget elevinddragelse forsat være en central mærkesag for Danske Skoleelever. I det arbejde er bekæmpelsen af mobning et vigtigt fokuspunkt. Derfor mener jeg, at vi skal have en mobbelov, som forpligter skolerne til at tage initiativer, der bekæmper mobning«, siger Jens Vase.

Jens Vase har været medlem af Danske Skoleelever i over to år og har arbejdet for elever over hele landet som medlem af foreningens bestyrelse og som næstformand i Region Midtjylland. Han ser nu frem til at gå forrest i den arbejdet for det gode skoleliv for alle elever, hvor han bl.a. vil kæmpe for bedre uddannelsesvejledning i grundskolen.

»Elevernes mulighed for at få vejledning er i dag for dårlig. Regeringens udspil til en nye gymnasie-reform sætter igen fokus på vigtigheden af, at alle elever har mulighed for at få den rette uddannel-sesvejledning. Jeg vil derfor arbejde for, at vi elever er oplyste når vi træffer valget om vores fremtid,« udtaler den nyvalgte formand for Danske Skoleelever.

Danske Skoleelever har sekretariat på Agerskellet i Randers.

Skoleelever vælger ny ledelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce