Skolestart med mindre alkohol

Foto: Mathias Fredslund Hansen

Skolestart med mindre alkohol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når skolen starter i august, fylder historier om de unges druk og vilde introfester godt op i de landsdækkende medier.

På Paderup Gymnasium har man gennem flere år arbejdet på at skabe rammer omkring modtagelsen af nye elever, som understøtter trivsel og fællesskab - men nedtoner alkoholen.

Efter knap et par uger i gymnasiet tager hver klasse med deres lærere og tutorer på overnatning med teambuilding hos Kyst- og Fjordcentret i Voer. Her er ingen alkohol, men til gengæld masser af fælles udfordringer, hygge og madlavning over bål.

Den traditionelle første gymnasiefest er i dag erstattet af et eftermiddags-event, som begynder med et underholdende indslag fra en gæst udefra og derefter går over i café-arrangement med brætspil, hvor eleverne har lov til at købe et begrænset antal øl.

- Vi afholder 1. g-eventet, fordi vi mener, at det med de mere uformelle rammer giver en god og tryg start på gymnasiet, og fordi vi mener, at stærke sociale relationer er vigtige i forhold til at få et godt gymnasieforløb, siger uddannelsesleder på Paderup Gymnasium Torben Bové Quist.

- Vi blev inspireret til det med spillene, da vi i foråret deltog i den landsdækkende Bezzerwizzer-turnering. Det viste sig, at der var stor opbakning fra vores elever - og faktisk vandt de en tredjeplads i den landsdækkende finale, fortæller Torben Bové Quist, som til lejligheden har investeret i en bunke forskellige brætspil.

Skolestart med mindre alkohol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce