Skoleudvalgsformand efter rabaldermøde: Jeg kan godt forstå, at forældrene er bekymrede

Skoleudvalgsformand Steen Bundgaard synes, at han havde positive ting med hjem efter at have været i dialog med forældre til børn i specialklasser onsdag aften på Vestervangsskolen. Foto: Ivan Freund

Skoleudvalgsformand efter rabaldermøde: Jeg kan godt forstå, at forældrene er bekymrede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleudvalgsformanden glæder sig over at have fået en masse konstruktive forslag og løsninger med sig fra borgermødet onsdag aften.

Randers: Formand for udvalget for skole- og uddannelse i Randers Kommune, Steen Bundgaard (S), oplevede ikke, at stemningen var på kogepunktet, da der onsdag aften var borgermøde på Vestervangsskolen om specialundervisning og specialklasser i Randers Kommune.

Tværtimod har han stor forståelse for de forældre, der udtrykte sig på mødet, fortæller han til avisen dagen derpå.

- Nu har jeg haft to møder med mange af de samme forældre. De er selvfølgelig bekymrede på deres børns vegne. Det kan jeg godt forstå. Det ville alle være. Man ved, hvad man har, men ikke hvad man får, siger Steen Bundgaard.

- Jeg synes, at vi fik lyttet til forældrenes bekymringer. Der kom masser af konstruktive forslag, og det var sådan set også dem, vi var kommet for at lytte til. Selvfølgelig kommer deres historier fra deres børns tilværelse. Og jeg forstår godt bekymringerne. De kan også læses i de høringssvar, vi allerede har modtaget.

Steen Bundgaard giver udtryk for, at det er en misforståelse, når nogle forældre tror, at deres børn skal ind i almindelige klasser igen.

- Der er ikke tale om, at børn fra specialklasser skal flytte ind i normalklasser, fastslår skoleudvalgsformanden.

Nu har jeg haft to møder med mange af de samme forældre. De er selvfølgelig bekymrede på deres børns vegne. Det kan jeg godt forstå. Det ville alle være. Man ved, hvad man har, men ikke hvad man får.
Steen Bundgaard (S), skoleudvalgsformand

På min kappe

Spares skal der under alle omstændigheder. Det holder Steen Bundgaard fast i.

- Selvfølgelig er det dyrt, men vi skal også have råd til det. Vi har underskud år efter år, og vi kan ikke blive ved med at være med til, at de almindelige skoler skal dække underskuddet for specialskolerne. Og hvor skal pengene ellers hentes? Hos de ældre eller på børneområdet? Vi er nødt til at finde pengene inden for vores eget område.

På borgermødet undrede flere af deltagerne sig over, at der i præsentationen af ny organisering af specialklasser blev gået let hen over forslag 1 og i stedet fokuseret på forslag 2, der indebærer, at alle kommunens specialklasseelever fremadrettet visiteres til specialklasser på deres distriktsskole.

- Den tager jeg på min kappe. Jeg gik ud fra, at langt de fleste havde været inde at læse forslagene, efter at de var sendt i høring. At der i forslag 1 var tale om fem centre, vidste man godt, men om der i forslag 2 skulle være tale om at flytte børnene ud på 15 eller 19 distriktsskoler, var måske ikke så kendt, for der bliver ikke tale om alle skoler, for nogle af dem er så små, at de ikke kan oppebære specialklasser. Det var et valg, jeg foretog. I bakspejlet kan jeg godt se, at jeg skulle have taget alle forslag med, siger Steen Bundgaard.

Lige i hjertet

Han glæder sig over at have fået en masse konstruktive forslag og løsninger med sig fra borgermødet.

- Det gør altid indtryk, når forældrene fortæller om deres børns skæbner. Det går lige i hjertet på mig og de andre medlemmer af udvalget. Vi forsøger at tage hensyn. Det er vi meget opmærksomme på, siger Steen Bundgaard.

Skoleudvalgsformanden venter nu spændt på at modtage flere høringssvar, også fra folk, der ikke deltog i borgermødet, eller var til stede, men ikke rejste sig og tog ordet.

- Efter mødet talte jeg med folk, der gav udtryk for, at de følte sig trygge. Det vigtigste var, at folk fik mulighed for at lufte deres bekymringer og komme med gode forslag. Det var derfor, vi havde arrangeret mødet. Men vi kan ikke give nogle endelige svar, for vi ved ikke, hvad de bliver, siger Steen Bundgaard.

Skoleudvalgsformand efter rabaldermøde: Jeg kan godt forstå, at forældrene er bekymrede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce