Skuffede Kraftcenter Korshøj-folk: Vi føler os pisset på

Harridslev: Korshøjskolen og Korshøjhallen set fra oven. Arkivfoto: Annelene Petersen

Skuffede Kraftcenter Korshøj-folk: Vi føler os pisset på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Christian Thomasen fra styregruppen: Nej til fodboldbaner på kirkens jord er lidt af en mavepuster, men vi rejser os igen.

Randers: Skuffelsen blandt folkene bag Kraftcenter Korshøj er enorm, efter at et flertal i udvalget for sundhed, idræt og kultur onsdag sagde nej til, at der må forpagtes kirkejord til at anlægge fire fodboldbaner.

- Vi føler os pisset på, for at sige det lige ud. Vi er utroligt skuffede. Vi har gjort vores for at skabe udvikling i stedet for afvikling. Vi har gjort alt, hvad vi er blevet bedt om. Resten har været til op til politikerne, men det har åbenbart været for svært, lyder det fra en tydeligt frustreret Christian Thomasen fra styregruppen.

Allerede onsdag aften satte folkene bag projektet sig sammen for at drøfte, hvad der skal ske efter det politiske nej.

- Folk var rasende. Mange havde gnister i øjnene. I fodboldafdelingen er de klar til at forlade det det hele. Vi risikerer at skulle stå uden ledere. Og det bliver svært at skaffe dygtige folk. Det ansvar må politikerne tage på sig. Det tager noget tid at sunde sig, men vi kommer tilbage, siger Christian Thomasen, der er indstillet på at kæmpe, indtil sagen har været i byrådet.

- Nu ligger bolden hos politikerne. Vi regner med, at der er nogen i byrådet, der er indstillet på at snakke med os og høre historien, som vi ser det. Det er ikke bare et par måneder, vi har brugt på det. Vi har faktisk brugt det meste af vores fritid. Det her er lidt af en mavepuster, men vi rejser os igen, siger Christian Thomasen.

Sagen kort
Efter at idrætsforeningerne Støvring-Mellerup Idrætsforening og Fjordbakken IF (Albæk) i 2009 blev sammenlagt til SMIFF09, har foreningen sammen med blandt andet Korshøjskolen og Korshøjhallen udarbejdet en vision om Kraftcenter Korshøj ved Korshøjskolen og -hallen.

I maj 2016 besluttede kultur-og fritidsudvalget ikke at støtte etableringen af Kraftcenter Korshøj - men i stedet renovere de eksisterende omklædningsbygninger i Albæk for 2,5 millioner kroner.

På byrådsmødet i oktober 2016 besluttede Venstre og Dansk Folkeparti, at de 2,5 millioner kroner, der tidligere på året var blevet afsat til renovering af faciliteterne i Albæk, i stedet skulle flyttes til Kraftcenter Korshøj-projektet, der yderligere fik bevilget 2,5 millioner kroner. De i alt fem millioner skulle bruges på nye baner og omklædning. Forudsætningen var, at folkene bag projektet selv skaffede fire millioner kroner.

I foråret 2017 viste det sig, at de to lodsejere i Harridslev, der ejer jorden, som det var meningen, fodboldbanerne skulle anlægges på, ikke ville sælge til idrætsformål.

Siden har folkene bag Kraftcenter Korshøj arbejdet med en løsning, så der forpagtes jord, som ejes af kirken, til at anlægge banerne på. Det har været kompliceret, fordi der er stramme regler for anvendelse og forpagtning af kirkejord.

Men 24. januar i år godkendte Randers Nordre provstiudvalg, at den ønskede jord via menighedsrådet kan forpagtes til idrætsformål.

Men det vil et flertal i sundheds-, idræts- og kulturudvalget altså ikke gå med til.

Sagen skal behandles i byrådet, hvor der træffes endelig afgørelse.
Folkene bag Kraftcenter Korshøj har kæmpet en hård kamp for at få flyttet SMIFF 09's fodboldbaner fra Albæk til Harridslev, men indtil videre forgæves. Arkivfoto: Ole Jakobsen
Folkene bag Kraftcenter Korshøj har kæmpet en hård kamp for at få flyttet SMIFF 09's fodboldbaner fra Albæk til Harridslev, men indtil videre forgæves. Arkivfoto: Ole Jakobsen

Forudsætningen ændret

Flertallet i udvalget for sundhed, idræt og kultur besluttede onsdag, at der kun kan frigives halvdelen af de fem millioner, der var øremærket til idrætsinvesteringer i området.

De 2,5 millioner kroner, der oprindelig var afsat til en renovering af fodboldfaciliteterne i Albæk og som senere af Venstre og Dansk Folkeparti blev konverteret om til anlæggelse af baner i Harridslev, bliver indtil videre liggende i kommunekassen.

Dansk Folkeparti, der i første omgang havde sagt god for at flytte pengene fra Albæk til Harridslev, stemte i udvalget nej til, at Kraftcenter Korshøj kan bruge pengene til at forpagte kirkejord til fodboldgrønsvær.

- Grunden til, at vi stemte nej, er, at forudsætningen var blevet ændret i forhold til, hvad vi oprindelig havde besluttet. Dengang var vi sikre på, at landmændene ville sælge jord til Kraftcenter Korshøj. Kirkens jord skal ikke tages som gidsel i denne sag. Det er dybt tragisk, at landsbyerne er i krig med hinanden. Hvis de skal overleve, er de nødt til at samarbejde, siger Susanne Nielsen, der er DF's medlem af udvalget for sundhed, idræt og kultur.

Venstres to medlemmer af udvalget, Louise Høeg og Christina Kjærsgaard, gik som de eneste ind for at frigive alle fem millioner til Kraftcenter Korhøj og forpagte kirkejorden af provistiet til anlæg af baner. Radikale, Konservative, DF og Socialdemokratiet stemte imod.

Venstre og DF stemte for at lade folkene bag Kraftcenter Korshøj selv forsøge at skaffe jord til banerne, mens resten undlod at stemme.

- I Venstre siger vi ja til Kraftcenter Korshøj og støtter de mange frivillige, der arbejder for projektet, og de mange borgere, der vil få gavn af kraftcenteret. Vi håber, at der kan komme et flertal for, at de i det mindste kan få lov til selv at købe jord til projektet, siger Christina Kjærsgaard i en pressemeddelelse, hvor det bliver betonet, at Venstre finder det vigtigt at støtte udviklingen i Harridslev, der er et velfungerende lokalsamfund.

- Det er også vigtigt, at de mindre landsbysamfund fortsat har aktiviteter, og derfor stillede vi sammen med DF også et forslag om, at der optages en dialog med Landsbyklyngen Kronjylland med ønsket om at støtte nye idrætsfaciliteter i Albæk, siger Venstres formand for udvalget, Louise Høeg.

- Ønskescenariet for Venstre er, at Socialdemokratiet også vil bakke fuldt op om Kraftcenter Korshøj og dermed anerkende det store arbejde, som de frivillige i en mangeårig periode utrætteligt har arbejdet for, lyder det fra Louise Høeg.

Skuffede Kraftcenter Korshøj-folk: Vi føler os pisset på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce