Skulptur rykker ind på museet

Udstillingen om arkitekt Jensen Wærum åbnede i juni, men den er stadig i udvikling. Senest har direktør for Randers Maskin- og Tandhjulsfabrik Søren Fischer udlånt sin terrakotta-figur til museet. Figuren stammer fra Jensen Wærums eget hus i Møllegade. Foto: Museum Østjylland

Skulptur rykker ind på museet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udstillingen om Randers-arkitekten Jens Peter Jensen Wærum har fået ekstra krydderi med en terrakottafigur.

Randers: Museum Østjylland i Kulturhuset viser i øjeblikket særudstillingen "Smukke, gamle Randers" om Randers-arkitekten Jens Peter Jensen Wærum.

Udstillingen er siden åbningen i juni blevet set af mange gæster.

En af dem er direktør for Randers Maskin- og Tandhjulsfabrik Søren Fischer, der en dag efter at have set udstillingen prikkede en af museets medarbejdere på skulderen: "Skulpturen fra Wærums hus i Møllegade, den har jeg da stående!". Den næsten mandshøje terrakottafigur var indtil nedrivningen i 1973 facaden på Jensen Wærums bolig i Møllegade 20 i Randers. Gennem en personlig kontakt fik Søren Fischer lov til at få den figuren mod at betale for en mand og en kran til nedtagningen.

Fra skur til museum

Siden da har figuren levet dels et ydmygt liv i et skur på Tandhjulsfabrikken, dels som dekoration ved indgangen til fabrikkens kantine.

- Det var da lidt af et scoop at finde frem til en originalgenstand fra et af Wærums huse. Endda hans egen bolig. Det var jo en figur, som vi alle troede, var gået tabt for mange år siden, siger udstillingsarkitekt Jakob Purup.

Så nu og nogle uger fremover kaster den måske 150 år gamle figur glans over udstillingen.

Udstillingen, inkl. terrakottafigur, kan opleves på Museum Østjylland i Kulturhuset frem til 20. oktober. En del af udstillingen er også drone-optagelser af en række af Jensen Wærums bygninger.

Skulptur rykker ind på museet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce