Skylon, Puch og Kreidler, så kører det!

Viggo Olesen er glædeligt overrasket over, at Ny Veteranknallert Klub på kun et halvt år har fået over 100 medlemmer. Foto: Lars Rasborg


Skylon, Puch og Kreidler, så kører det!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knallertkørere fra nær og fjern trillede en tur i den smukke natur ved Randers Fjord.

»Hvad man i ungdommen nemmer, man ej i alderdommen glemmer« lyder et gammelt ordsprog.

Der var knallerter for enhver smag, da Ny veteranknallertklub lørdag holdt træf ved Randers Fjord. Foto: Lars Rasborg
Der var knallerter for enhver smag, da Ny veteranknallertklub lørdag holdt træf ved Randers Fjord. Foto: Lars Rasborg
Foto: Lars Rasborg

Det gælder også når man i en moden alder får som hobby at køre på og restaurere gamle knallerter.

Hanne Hansen med sin Skylon 54, som hun har fået af sin far. Den kører upåklageligt - for det meste.  Foto: Lars Rasborg
Hanne Hansen med sin Skylon 54, som hun har fået af sin far. Den kører upåklageligt - for det meste. Foto: Lars Rasborg
Foto: Lars Rasborg

Hvis man som ung kørte Yamaha, Skylon, Puch SCO eller nogle af de andre knallertmærker, så er det lykken at sætte sig overskrævs på den samme model som dengang.

Sådan er det for mange af de godt 50 knallertkørere, der lørdag trodsede regnen og kørte i samlet flok rundt langs Randers Fjord.

Blandt andre Viggo Olesen, der er stifter af Ny Veteranknallertklub, der i sin korte levetid på et halvt år har fået mere end 100 medlemmer.

»Jeg kører Puch på denne tur, ligesom jeg gjorde da jeg var ung. Men ellers kører jeg også på gamle danske knallerter.«

Knallerterne har charme, og er samtidig et stykke industrihistorie.

»Knallerter er et stort hit i dag, også i udlandet. Mange af os kører også motorcykel, men på en knallert går det mere langsomt, og man får tid til at nyde synet af dét, man kører forbi,« siger Vuggo Olesen.

De 52 knallerter var linet op ved Færgehuset i Mellerup lørdag eftermiddag hvor programmet bød på kaffe og lagkage, og trods den silende regn var en del mødt op for at opleve synet af de gamle maskiner.

Der er brugt rigtig mange timer på de gamle knallerter hvoraf nogle stammer helt tilbage fra 50érne. Og hver maskine har sin egen historie.

For eksempel kører Hanne Hansen fra Odder på sin fars gamle knallert, En Skylon 54 der sandsynligvis er samlet hos Nellemann i Randers. Hanne Hansens far fik knallerten samme år som hun blev født.

»Og den ser ud præcis som dengang,« fastslår hun. Viggo Olesen har været en stor hjælp i forbindelse med at få knallerten gjort køreklar. Men nu triller den helt stabilt derud ad, sådan da.

I erkendelse af, at der er tale om ældre modeller, havde knallert-kortegen følgeskab af en bil med stor trailer, kaldet »lig-vognen«. To knallerter måtte transporteres med dette køretøj.

»Det gik galt ude omkring Overgaard, hvor vi kørte en del på grusveje. Det er skidt, især når det regner, så vi havde to punkteringer,« fortæller Viggo Olesen.

Det fik dog ikke humøret til dale hos de hårdføre knallertkørere, der var klædt godt på til lejligheden.

Skylon, Puch og Kreidler, så kører det!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce