'Som at hugge folk ned med en skovøkse og tilbyde dem et bamseplaster bagefter': Dét sagde politikerne

Foto: Annelene Petersen

'Som at hugge folk ned med en skovøkse og tilbyde dem et bamseplaster bagefter': Dét sagde politikerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Christian Brøns (V):

Selv om vi bor i en kommune med masser af udvikling, så er vi ikke nogen rig kommune. Hos Venstre vil vi gerne tage ansvar ved forhandlingsbordet, og det var også dét, vi gjorde. Til gengæld er det som om, at der er gået konkurrence i at udnævne en vinder for budgettet. Jeg deltager ikke i den slags konkurrencer, for det handler om, hvad der er bedst for Randers Kommune. Og det her var det bedste, der kunne lade sig gøre.

Frank Nørgaard (DF):

En skattestigning kunne måske være god på den korte bane, men på den længere bane vil den føre til, at de, der bidrager til fællesskabet, flytter væk, og at dem, der lever af fællesskabet, vil flytte hertil. Så ved vi godt, hvordan det ender, og den udvikling ønsker vi ikke hos Dansk Folkeparti.

Bjarne Overmark (BL):

Det her svarer til, at man hugger et stykke af folk med en skovøkse, og at man bagefter tilbyder dem et bamseplaster.

Dem, der regnede med, at når vi fik en ny borgmester, så fik vi også en anden politik, er blevet kronisk skuffede. Det havde været godt at fortælle det til vælgerne inden kommunevalget, at man hos Socialdemokratiet blot ønskede at videreføre den borgerlige politik, for så ville mange ikke have følt sig taget ved næsen. Hvis det her er udtryk for den politik, der skal føres over de næste fire år, så har Torben Hansen haft sin sidste borgmesterperiode.

Charlotte Broman Mølbæk (SF):

Vi må bare konstatere, at Socialdemokratiet har forladt velfærdsprojektet. Der må være en nedre grænse for, hvor ligeglade, vi kan være med de borgere, der ikke kan selv. Det er ikke et bredt budget, det er et blåt budget, og det kan jo ikke være svært at få de borgerlige til at skrive under på deres egen politik.

Kasper Fuhr Christensen (VL):

En af de klogeste ting, Kim Larsen har sagt, er: "Jeg kan ikke forstå, hvad en regering skal gøre godt for, hvis det ikke er for at hjælpe de svage. De stærke skal sgu nok klare sig." Og hvis nogen havde spurgt ham, hvad en borgmester skulle - eller et byråd - så er jeg ret sikker på, at han ville været have svaret: "Jeg kan ikke forstå, hvad en borgmester - hvad et byråd - skal gøre godt for, hvis det ikke er for at hjælpe de svage. De stærke skal sgu nok klare sig." Kære Socialdemokratiet: Kan I ikke selv se, at der er noget galt med det her budget?

Mogens Nyholm (R):

Radikale Venstre har indset, at Randers Kommune bløder, og at blødningen kun kan standses ved tilførslen af flere midler. Vi kommer til at miste mange lærer- og pædagogstillinger over de næste fire år. Man siger, at politik er det muliges kunst. Det her budget vil jeg egentlig kalde for et flæskestegsbudget. Og hvorfor siger jeg det? Jeg havde en hund, der hed Hørup, der ikke skulle bruge betænkningstid på at bide til, når jeg gav den et stykke flæskesteg. Han spiste det hele, hvis han fik lov. Politisk set er det ikke et bredt forlig, det er til højre. Og så er man fuldstændigt ligeglade med det politiske indhold.

Frida Valbjørn Christensen (EL):

Jeres højredrejning rammer rigtig mange mennesker. Borgere, som har brug for hjælpen, men som ikke kan få den, fordi der skal spares. Vi får at vide, at vi ikke tager politisk ansvar, men det er godt nok også svært, når man ikke får lov til det. Vi skal huske, at det er borgerne, vi laver politik for. Det her er en trist dag for Randers Kommune.

Daniel Madié (K):

Det tjener borgmesterpartiet til ære, at der ikke var nogen ultimative krav, og at der ikke var delt kort ud på forhånd. Tak for det. Vi holder skatten i ro, og det var bestemt ikke givet på forhånd. Hvis K havde haft 16 mandater, havde budgettet set anderledes ud. Der er stadig tale om et kompromis.

Steen Bundgaard (S):

Budgetaftalen er solid og sikrer en sundere økonomi i Randers Kommune, og det er nødvendigt, når vi i de kommende år skal skaffe yderligere midler til velfærdsforbedringer og investeringer i fællesskabet i kommunen. Én ting er sikkert: der skal afsættes flere penge til folkeskolerne i de kommende budgetår.

'Som at hugge folk ned med en skovøkse og tilbyde dem et bamseplaster bagefter': Dét sagde politikerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce