Specialklasseelever i venskabelig dyst

Mathias Berg vælter rundt med de kæmpemæssige dæk som en del af forhindringsløbet i Firkløverskolens aktivitetsdag. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Specialklasseelever i venskabelig dyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Firkløverskolen udfordrede onsdag specialklasse-elever fra tre andre skoler i både de stillesiddende computerspil og det meget fysiske crossfit

RANDERS: Onsdag dystede de ældste elever fra Firkløverskolen mod andre specialklasseelever fra Østervangsskolen, Tirsdalens Skole og Korshøjskolen. Og eleverne, der går i 7. til 10. klasse, dystede både i de stillesiddende computerspil, FIFA og CounterStrike - og i de meget fysiske crossfit-discipliner, fodbold, bordtennis mm.

- Det er hårdt, det her. Men jeg skal videre, nåede Mikkel Brandt Larsen lige at kommentere turen over en række store halmballer - inden han stormede videre på femte runde af den forhindringsbane, Firkløverskolen havde komponeret til idrætsdagen, Aktiv på Tværs.

- Egentlig er det tanken, at deltagerne skal nøjes med tre runder. For langt de fleste vil det være mere end rigeligt, fortæller lærer Lene Vendelbjerg Henriksen, de er en af hjernerne bag Firkløverskolens Aktiv på Tværs.

Længere fremme på forhindringsbanen knokler Mathias Berg med at vælte et kæmpemæssigt dæk hen over asfalten. Mens andre tager turen op ad en klatrevæg eller gennem en container fyldt med vand.

Vores idrætsdag er kommet i verden med meget kort varsel. Men alligevel har vi kunnet tiltrække et halvt hundrede unge mennesker fra de tre andre skoler, vi har inviteret
Lene Vendelbjerg Henriksen, medarrangør af Aktiv på Tværs
Louie Mavic forcerer en gigantisk halmballe på sin vej gennem forhindringer i Firkløverskolens løb. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Louie Mavic forcerer en gigantisk halmballe på sin vej gennem forhindringer i Firkløverskolens løb. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Viser hvad de kan

- Vores ældste elever har hele året - gennem flere år - dyrket denne type crossfit. Og i dag får de lejlighed til at vise ligesindede, hvad de har opnået, siger Lene Vendelbjerg Henriksen.

Firkløverskolen og skolens gæster på idrætsdagen er elever med autisme, ADHD eller andre tilsvarende udfordringer. En elevgruppe, der ikke kan deltage i skolernes almindelige idrætsarrangementer.

- Det har betydet, at vores elever ofte føler sig udenfor, hvilket vi sigter på at komme til livs med en dag som i dag. Vores idrætsdag er kommet i verden med meget kort varsel. Men alligevel har vi kunnet tiltrække et halvt hundrede unge mennesker fra de tre andre skoler, vi har inviteret, siger Lene Vendelbjerg Henriksen.

- Og vores ambition er helt sikkert, at det her gerne skal blive en tilbagevendende begivenhed. Også meget gerne med flere deltagere.

Computerspillet FIFA var med på programmet for idrætsdagen Aktiv på Tværs på Firkløverskolen onsdag. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Computerspillet FIFA var med på programmet for idrætsdagen Aktiv på Tværs på Firkløverskolen onsdag. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Forudsigelig idrætsdag

En forudsætning for at et arrangement af denne type skal blive en succes, er at alle deltagerne hele tiden ved præcis, hvad de skal foretage sig - og at de aktiviteter, de bliver udfordret i, også er noget, der interesserer.

- Kun en ud af 100 af vores specialskoleelever kan deltage i for eksempel en almindelig fodboldtræning. Men vi tilrettelægger dagen på en måde, så alle vores unge kan være med. Og der er absolut ikke nogen, der bliver tvunget til at deltage - men vi kan se, at så godt som alle faktisk er med i en eller flere discipliner.

Også derfor har Firkløverskolen sikret, at der både er stillesiddende computerspil og fysiske udfordringer - og muligheder for at dyste både i hold og for sig selv.

Præmie til alle

Under forhindringsløbet bringer løbeskoene også deltagerne en tur ned i skolens kælder.

- Men der er bare mørkt. Meget mørkt. Hele forhindringsbanen er dog helt sikkert en udfordring. Det er både sjovt og hårdt, fortæller formanden for elevrådet på Firkløverskolen Patrick Sørensen, der står og drypper efter sin seneste dukkert i den vandfyldte container, der indgår i banen.

- Når vi afslutter dagen, bliver det med præmie til alle deltagerne. Og med en samlet vinder i hver af de syv discipliner, idrætsdagen er bygget op omkring, fortæller Lene Vendelbjerg Henriksen.

- Disciplin-vinderne får så også hver en pokal med hjem - en vandrepokal, der kommer i spil igen næste år.

Specialklasseelever i venskabelig dyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce