Sportsvogn made in Randers vender hjem

Hans Pedersens Sekura Mini kunne ikke køre, men var overordnet i fin stand, da han hentede bilen hjem til Danmark i 2013, fortæller han. Foto: Hans Pedersen.

Sportsvogn made in Randers vender hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sekura A/S producerede i 1983 en sportsvogn i et enkelt eksemplar. Hans Pedersen fandt bilen i Skotland, satte den i stand - og snart vender den hjem til Randers for en kort bemærkning.

RANDERS: I 1983 fik Randers-virksomheden Sekura A/S fremstillet en sportsvogn, Sekura Mini, for at demonstrere for kunderne, hvad virksomheden kunne. Sekura A/S - i dag Sekura Cabins A/S - fremstiller blandt andet førerhuse til traktorer - og den lille sportsvogn har da også flere fælles træk med en traktor - hvor mærkeligt det end kan lyde: Et ganske kantet design kendetegner bilen, som blev designet af skotten Ray Innes.

Bilen nåede kun at køre omkring 200 kilometer på en tur frem og tilbage til Jyllandsringen, hvor den blev præsenteret for pressen. Siden forsvandt den.

Indtil bilentusiast Hans Pedersen kom i tanker om Randers-bilen mange år senere. Han kontaktede Sekura, hvor ingen vidste, hvad der var blevet af sportsvognen. Indtil de fik fat en gråhåret designer, der kunne huske navnet på konstruktøren: Ray Innes, som blev hentet til Sekura fra fra Dronningborg Maskinfabrik, hvor han havde konstrueret mejetærskere. Og i øvrigt er det også Ray Innes der, sammen med Steen Volmer Jensen, i sin tid stod bag den ligeledes randrusianske el-bil, ellerten.

I dag står bilen færdig-restaureret og med sin oprindelige flotte orange farve. Og jeg har da planer om at besøge Sekura A/S for at vise den frem. Der er jo medarbejdere på virksomheden, som stadig kan huske deres lille sportsvogn
Hans Pedersen, bilentusiast og Sekura Mini-ejer

Kostbar transport

- Jeg googlede simpelthen navnet og fandt frem til Ray Innes´ skotske virksomhed. Jeg kontaktede ham. Og han havde stadig sin Sekura Mini stående ude i garagen, fortæller Hans Pedersen.

- I første omgang bad jeg om at låne bilen til en udstilling i Fredericia, hvilket jeg gerne måtte. Det viste sig dog, at transporten frem og tilbage ville blive for dyr.

- I stedet spurgte jeg, om jeg måtte købe bilen. Det skulle Ray Innes lige sove på - men vi fik en handel i stand, så jeg kunne hente bilen tilbage til Danmark.

Da den lille Sekura Mini i 2013 igen satte dæk på dansk grund, kunne den ikke køre - men var ellers i god stand, fortæller Hans Pedersen. Som efterfølgende har gjort bilen køreklar igen, frisket lakken op - og nu er parat til at præsentere den for den danske bilverden.

Ikke på landevejen

- Bilen har ikke gennemgået den lange række obligatoriske test, der skal til for at blive indregistreret i Danmark, så jeg kommer aldrig til at køre den på offentlig vej. Men det betyder en masse for mig bare at kunne kigge på den i min egen garage.

- Det har aldrig været tanken, at Sekura Mini skulle ud at køre på de danske landeveje. Virksomheden ville bare gerne have den stående i sit showroom, for at fortælle kunderne, at det her kan vi også. Og det har gået rigtigt godt for virksomheden i starten af 80érne, for det har formentlig kostet mellem en halv og en hel million kroner at udvikle og producere bilen.

Hans Pedersen mener dog at vide, at den lille sportsvogn kan køre op mod 170 kilometer i timen - ud fra konstruktørens oplysninger.

Engelsk motor

Rør-rammen, som bilen er bygget på, er produceret i Randers, mens blandt andet glasfiberkarosseriet er lavet i England. Motoren og den øvrige teknik er hentet i en Austin Mini Cooper - dog med den forskel, at motoren er boret op til 1400 ccm.

- I dag står bilen færdig-restaureret og med sin oprindelige flotte orange farve. Og jeg har da planer om at besøge Sekura A/S for at vise den frem. Der er jo medarbejdere på virksomheden, som stadig kan huske deres lille sportsvogn, siger han.

Hans Pedersen har også planer om at vise sin meget specielle sportsvogn - Sekura Mini er kun fremstillet i et eksemplar - frem på BilMesse & Brugtmarked i Fredericia i februar næste år.

Sportsvogn made in Randers vender hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce