Spritnyt kvarter trak masser af folk til

Annette og Per Rasmussen fra Mellerup går i hustanker, og havde taget Pers forældre, Grethe og Henry Rasmussen med ud for at få inspiration ved husudstillingen Randers bygger i Dronningborg. Foto: Lars Rasborg

Spritnyt kvarter trak masser af folk til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der blev snust til typehusene, kigget på udsigten og hentet inspiration, da byggeudstillingen i Dronningborg blev åbnet søndag. Der var overvældende mange interesserede, der kiggede forbi.

Dronningborg: Midt i naturen og kun fem minutter til byen. Det er nogle af salgsargumenterne, når Erik Bo Andersen skal sælge grunde i nyudstykningen Hjertegræsbakken i Dronningborg.

Her er udsigt til fjord, marker og grønt og tre huse er allerede på plads, indrettet og klar til indrykning. Søndag fungerede de dog som besøgshuse, så gæster fra nær og fjern kunne få sig et håndgribeligt syn for sagen.

Der var en overvældende interesse, og der mødte også flere op, end Erik Bo Andersen turde håbe på.

- 217 personer kom for at se. Jeg havde et par drenge til at tælle ved indgangen. Det var over al forventning. Og udstillerne har meldt tilbage, at de er meget tilfredse, og at der er var potentielle købere, der vil vende tilbage senere. Folk kom ikke kun for at se husene, der var faktisk flere, der var rundt og se på selve grundene, og det lover jo godt, siger Erik Bo Andersen.

Randers Bygger udstilling
Under navnet Randers Bygger er der udstilling med tre demohuse på nyudstykningen Hjertegræsbakken i Dronningborg.Der kan ses huse fra Eurodan Huse, fra Milton Huse og fra Hybel.

Det er Erik bo Andersen, der står bag udstillingen, som har åbent for rundvisning hver søndag mellem klokken 14 og klokken 16 frem til 25. februar 2018. Undtaget er juleaften og nytårsaften, der begge falder på en søndag i år.

 
Masser af folk kom valfartende for at se de nye huse og de mange grunde med udsigt til Randers Fjord. Foto: Lars Rasborg
Masser af folk kom valfartende for at se de nye huse og de mange grunde med udsigt til Randers Fjord. Foto: Lars Rasborg

På tur fra horsens

Og de besøgende kunne deles op i mange forskellige slags. Der var dem, der havde et reelt ønske om at bo der, andre, der kom for at få gode ideer, eller for at se de typehuse, de selv går og overvejer.

Og et enkelt par var kommet helt fra Horsens for at se den helt specielle sten og fuge, et af husene er bygget i. For det var det selvsamme de havde valgt, at deres nye hus skal bygges i.

- Og det er altså rart at se det i virkeligheden, frem for at se noget på en plantegning, siger Lisa Ballegaard, der har taget den lange vej sammen med sin mand, Michael Rasmussen og børnene Josefine på halvandet år og lille Victor på bare tre og en halv måned.

- Vi kommer altså ikke til Randers for at bo. For vi har købt grunden lige nord for Horsens. Men vi ville gerne få en fornemmelse af huset, vi har købt, som også er fra Hybel, som det her er. Vi har købt et, der er på 187 kvadratmeter, og det her er på 170 kvadratmeter. Men stuen har samme størrelse, og den var jeg lidt nysgerrig efter prøve at stå i, siger Lisa Ballegaard.

Parret er tilfredse efter at have nærstuderet Hybel-boligen, og de er især glade for at se væggen med indbyggede skabe. Sådan et er et must for dem i køkkenet.

 

Gæsterne fik overtærksfutter på, og gik som blåfodsindianere rundt og kiggede de nye huse. Foto: Lars Rasborg
Gæsterne fik overtærksfutter på, og gik som blåfodsindianere rundt og kiggede de nye huse. Foto: Lars Rasborg

Fem huse blev til tre

De tre demohuse er fra firmaerne Hybel, Eurodan Huse og Milton Huse, mens to firmaer er sprunget fra lige i sidste øjeblik.

Hvorfor, ved Erik Bo Andersen ikke helt, men den ene, en lokal mand, tømrefirmaet Kim Nedergaard ApS, havde ifølge Erik Bo Andersen meget travlt, mens han ikke fik en forklaring fra Menzer og Kristensen, der også trak sig.

Men nu står husene der. De er alle tre lige omkring tre millioner kroner værd.

Der er solgt 12 grunde på nuværende tidspunkt, og der bygges på livet løs i området allerede, og det r muligt at få finansieret bygningen af huset, helt frem til at nøglen er klar til at blive sat i, siger Erik Bo Andersen.

Derudover er der 24 grunde til salg på bakken, og der kommer en etape to med 27 grunde til salg. Om kort tid kommer Lejerbo og bygger 36 rækkehuse. Erik Bo Andersen har også selv 13 rækkehuse til salg i området.

Så det er et splinternyt kvarter, der er ved at skyde op. Og en tur rundt i demohusene givet er godt indblik i, hvad der bydes på. Til dagens anledning var der anlagt græsplæner med rullegræs, og alt så nydeligt og ja, nærmest indflytningsklart, ud.

De mange besøgende blev hjulpet på plads med parkeringen af 8.X fra Rismølleskolen, Her har Erik Bo Andersen en søn, der går, Victor, og han fik hjælp af klassekammeraterne til at være "kombaredo'er". Det tjente de lidt ved, penge, der går ubeskåret til klassekassen og en tur til København til maj.

 

Der er allerede solgt 12 grunde i udstykningen, og der bliver bygget på livet løs i Dronningborg. Foto: Lars Rasborg
Der er allerede solgt 12 grunde i udstykningen, og der bliver bygget på livet løs i Dronningborg. Foto: Lars Rasborg

Kaffe - med brød til

 

Annette og Per Rasmussen, der bor i Mellerup, har Pers forældre Grethe og Henry Rasmussen med ud for at se på Hjetegræsbakken og de tre huse.

- Vi har købt en grund i Mellerup med den skønneste beliggenhed, så vi er her for at få inspiration. Vi har nemlig kigget på huse fra Milton og fra Eurodan. Så vi er her for at få gode ideer, siger Annette Rasmussen.

De skal først have solgt deres hus på Raisløkke i Mellerup, før der kan tages skridt til et nyt hjem på Østerbro, hvor en ældre landmand, før har boet. Huset her skal væltes, og der skal gøres klart til et nyt hus.

- Men forskellen fra det her, siger Per Rasmussen og slår den ene arm ud mod den storslåede udsigt til Randers Fjord, det er, at her bliver der bygget tre huse mere i udsigten, inden de er færdige. Det gør der ikke ved vores hus. Vi har købt 80.000 kvadratmeter med, så der bliver ikke lige bygget foran, siger Per Rasmussen.

- Og de må godt snart skynde sig lidt, de unge mennesker, så vi kan nå at opleve det, kommer der fra Grethe Rasmussen, der er 88 år.

- Så I kan komme forbi og nyde en kop kaffe med den flotte udsigt til fjorden i Mellerup, spørger avisen de to ældre.

-Ja, netop og med brød til, kommer det fra Henry Rasmussen.

Lisa Ballegaard og Michael Rasmussen fra Horsens  var i Randers for at
Lisa Ballegaard og Michael Rasmussen fra Horsens var i Randers for at "lure" på demohuset fra firmaet Hybel. De har nemlig købt et hus fra firmaet, og ville gerne se mursten og fuger i virkeligheden. Foto: Lars Rasborg

Spritnyt kvarter trak masser af folk til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce