Større interesse for en uddannelse som håndværker

Med over 1100 tilmeldte gæster slog den første randrusianske uddannelsesaften forventningerne. "Glædeligt, fordi det i aften handler om erhvervsuddannelserne, som vi netop har fokus på, at flere unge skal vælge," siger Morten Skivild, der er leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning i Randers. Foto: Morten Lund

Større interesse for en uddannelse som håndværker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den første af tre uddannelsesaftener trak flere til end sidste år til en snak om erhvervsuddannelserne.

RANDERS: Over 1100 gæster havde annonceret deres ankomst til Arena Randers, da Ungdommens Uddannelsesvejledning inviterede til en snak om håndværkeruddannelser. Det er et par hundrede flere end sidste år, hvilket skaber glæde hos arrangørerne.

- Det er rigtig godt. Både fordi det er regeringens målsætning, at flere unge skal vælge en håndværkeruddannelse - og fordi vi kan se, at vi kommer til at mangle håndværkere i løbet af få år, siger Morten Skivild, der er chef for Ungdommens Uddannelsesvejledning i Randers.

Ikke færre end 37 erhvervsuddannelser var repræsenteret denne aften, med Tradium som absolut største spiller - i øvrigt i et tæt samarbejde med Social- og Sundhedsskolen i Randers. Men også med bud på ungdomsuddannelser fra den nærmeste omegn: Fra den Jyske Håndværkerskole, 3D-college, tandklinikassistenterne og Kalø Økologiske Landbrugsskole.

Det er først på det seneste, der bliver talt om, at der bliver rigtig meget brug for håndværkere. Og jeg fornemmer, at det er ved at gå op for forældrene, der for bare 3-5 år siden næsten alle ville råde deres børn til at tage en gymnasial uddannelse
Mads Stadsgaard, tømrermester

Tættere på virkeligheden

Og selv om meget er den samme historie som sidste år, er der også nyheder. Blandt andet fra den største udbyder af erhvervsuddannelser.

- Vi har lagt os i selen for at kunne bringe de unge gæster endnu tættere på den virkelighed, de vil møde som elever på en erhvervsuddannelse, fortæller Charlotte Dyrmose, der er leder af Vejledningscentret på Tradium.

- Vi har inviteret en del virksomheder, mestre og lærlinge med på vores stande i aften, netop for at både de unge og deres forældre kan få et nærmere kig på, hvad de kan forvente af en erhvervsuddannelse, siger hun.

Blandt dem tømrermester Mads Stadsgaard, som stillede op sammen med sin lærling Peter Sommer.

- Jeg tror på, at vi kan give et rigtigere billede af, hvad det vil sige at tage en tømreruddannelse. For selv om jeg ikke selv står og mangler en lærling lige nu, vil det blive et problem for hele branchen, siger Mads Stadsgaard.

Et problem for rekrutteringen til erhvervsuddannelserne har været, at de unges forældre ofte ikke ved nok om uddannelserne - og at de rutinemæssigt foretrækker en mere boglig retning.

- Det er først på det seneste, der bliver talt om, at der bliver rigtig meget brug for håndværkere. Og jeg fornemmer, at det er ved at gå op for forældrene, der for bare 3-5 år siden næsten alle ville råde deres børn til at tage en gymnasial uddannelse, siger han.

Virksomheder på banen

Med i fremstødet for erhvervsuddannelserne var også andre større og mindre virksomheder som Verdo og Stark, Hotel Randers og Malerfirmaet Kudsk & Søn. Men de unge kom fra folkeskolernes 8. 9. og - i mindre grad - 10. klasser.

Den 13. og 14. november er det så de gymnasiale uddannelser, der får lov til at vise sig frem for de ældste folkeskoleelever ved et par tilsvarende arrangementer.

Større interesse for en uddannelse som håndværker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce