Strejkende buschauffører: Nok er nok!

Buschaufførerne i Randers har torsdag udsendt en fælles erklæring, som ledelsen stiller sig uforstående over for. Arkivfoto: Annelene Petersen

Strejkende buschauffører: Nok er nok!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter et fagligt møde er buschaufførerne hos Nobina Randers blevet enige om en fælles udtalelse.

Randers: Dyb mistillid til ledelsen og frustration over arbejdsforholdene gennemsyrer en skriftlig udtalelse fra chaufførerne hos Nobina Randers, der onsdag og torsdag har nedlagt arbejdet.

- Vi er trætte af, at ledelsen ikke vil dialogen og samarbejdet med vores valgte tillidsrepræsentant, og vi er trætte af, at vi skal gå på arbejde hver eneste dag med tanken om, at vi skal agere og køre efter det humør, ledelsen nu er i, lyder det blandt andet.

Frygt for advarsler

Det står klart, at det primære stridspunkt gælder behandlingen af tillidsmanden hos Nobina Randers, der har fået en skriftlig advarsel for at have forvoldt materiel skade på en bus.

- Vi finder os aldrig nogensinde i, at Nobina uddeler advarsler til vores tillidsmand. Han er vores tillidsmand, og vi bakker fuldt op om ham, lyder det om det, der bliver kaldt for en mere eller mindre lemfældig uddeling af advarsler i virksomheden.

- Vi kan ikke få at vide fra ledelsen, hvad der udløser advarsler, og derfor kører vi rundt med en konstant frygt for advarsler. Det er bare ikke rimeligt, og vi forlanger advarslen til tillidsrepræsentanten trukket tilbage øjeblikkeligt. Derudover forlanger vi løftet til vores to kollegaer om fastansættelse indfriet, skriver chaufførerne i meddelelsen, der slutter med ordene:

- Vi skal beklage den ulejlighed, vores arbejdskamp medfører overfor vores passagerer, og det er absolut ikke med vores gode vilje. Men vi føler bare, at nok er nok.

Afviser kritik

Hos Nobina stiller adm. direktør Niels Peter Nielsen sig uforstående over for ordlyden i skrivelsen fra chaufførerne og deres krav på vegne af den tillidsvalgte.

- Vi bliver nødt til lige at tage tillidsmandshatten af. De er ansat på samme vilkår, og der er ingen forskel på, om du er Poul, der kører hver dag, eller om du sidder som tillidsmand. Det er nøjagtigt de samme regler, der er ingen forskelsbehandling, siger Niels Peter Nielsen.

Nobina-direktøren kan ikke genkende det billede af frygtbaseret ledelse, som Randers-chaufførerne tegner.

- Nej, overhovedet ikke. Men når du laver skader, så har det altså en konsekvens på et tidspunkt. Og det gælder jo alle brancher, det er ikke kun i busbranchen, at det er sådan, siger han.

Da Amtsavisen fanger direktøren, har han det ene ben inde i Forligsinstitutionen, hvor der er forhandlinger fra klokken 13 og frem. Han ønsker ikke at udtale sig yderligere, før mødet er slut.

- Jeg er meget imod, at vi tager de her diskussioner i pressen, for det fører ingen vegne hen. Vi ligger bare i skyttegravskrig mod hinanden, og vi får jo ikke nogen konstruktiv løsning ud af det her, siger Niels Peter Nielsen.

Strejkende buschauffører: Nok er nok!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce