Tab i krakkede BMG løber op i 140 millioner

En direktørs svindel og den deraf følgende konkurs i kornhandelsselskabet BMG A/S får alvorlige økonomiske konsekvenser for et stort antal landmænd. For nogles vedkommende måske endda fatale følger. Arkivfoto: Mohamed Abd El Ghany, Scanpix

Tab i krakkede BMG løber op i 140 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kuratorer er overraskede over mængden af tab i BMG-konkursboet.

Randers: Tabene i boet efter den krakkede kornhandelsvirksomhed BMG løber op i svimlende beløb. 140 millioner kroner er der foreløbig - efter nu tre uger - anmeldt i krav.Det skriver Landbrugsavisen.

Det viser første opgørelse fra de to kuratorer, Torben Korsager fra Interlex og Søren Christensen Volder fra BechBruun, som de har udsendt til de mange, der har tabt penge i svindelsagen.

- Der er væsentlig flere krav, end vi havde forestillet os i første omgang. Der er anmeldt 140 millioner kroner indtil videre, og vi forventer, at beløbet kan stige i den kommende tid, forklarer Søren Christensen Volder til Landbrugsavisen.

Formelt set har kreditorerne fire uger til at melde deres krav, altså tab i et konkursbo. Her kan der dog også være tale om foreløbige tab. I kuratorernes opgave med at behandle boet indgår også at vurdere, om de indmeldte beløb kan dokumenteres. Dette sker dog typisk først langt senere, i de såkaldte fordringsprøvelser.

Når det gælder værdierne i boet er beløbet væsentlig lavere. Faktisk melder kuratorerne indtil videre kun om værdier for 5.000.003 kroner, skriver Landbrugsavisen.

Sagen tog fart i slutningen af januar, da det kom frem, at virksomheden måtte dreje nøglen og politianmelde direktøren for snyd for millioner.

Tab i krakkede BMG løber op i 140 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce