Tabte penge på Hede Rytmer: Nu er lokalt sikkerhedsfirma gået konkurs

Anders Juul Jensens konkursramte firma C & S Security har hidtil haft ansvaret for sikkerheden ved Randers FCs hjemmekampe. Det forventer Randers FC også, at det nye,, rekonstruerede CS Security får. Arkivfoto: Lars Rasborg

Tabte penge på Hede Rytmer: Nu er lokalt sikkerhedsfirma gået konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det randrusianske vagtselskab C&S Security Aps er gået konkurs, men en ny virksomhed med samme ejer og det næsten identiske navn, CS Security, tager over og fortsætter efter samme koncept.

Randers: C & S Security, som tidligere på året af dagbladet Børsen blev hædret med en Gazelle som en af landets hurtigst voksende virksomheder, er mandag 26. november taget under konkursbehandling. Imidlertid ser det ud til, at virksomheden straks føres videre blot under et let ændret navn, men med samme ejer og formentlig også de samme medarbejdere.

C & S Security blev begæret konkurs 16. november, men 21. november, altså inden firmaet af Skifteretten i Randers blev erklæret konkurs, blev navnet ændret til Firmaet af 1. november 2018 Randers Anpartsselskab. To dage senere, 23. november, stiftede ejeren, Anders Juul Jensen, et nyt firma, som han kalder CS Security, og det er dette nye selskab, som har overtaget samtlige aktiviteter i det konkursramte selskab.

Som kurator i konkursboet er udpeget advokat Per Astrup Madsen, København, og han bekræfter, at der fra de tidligere ejere er afgivet et tilbud om overtagelse af konkursboet.

Per Astrup Madsen oplyser videre, at gælden, som det konkursramte selskab altså ikke er i stand til at betale, beløber sig til cirka 1,3 milioner kroner.

Almindelig udgang

Kuratoren medgiver, at det umiddelbart kan forekomme besynderligt, at ejeren af en virksomhed, som erklæres konkurs, efterfølgende kan købe konkursboet og lade kreditorer være kreditorer.

- Men faktisk er det en meget almindelig udgang på en konkurs og ofte også en fordel for ikke mindst medarbejderne. Når firmaet overtages med personale, undgår man at stå med en gruppe medarbejdere, som skal have løn for en lang opsigelsesperiode. Det vil som regel være Lønmodtagernes Garantifond, som står med den regning, siger Per Astrup Madsen og fortsætter:

- Nogle vil så formentlig stadig undre sig over, at det konkursramte selskabs ejer selv kan købe aktiverne og køre virksomheden videre. Men som regel vil bud fra helt udenforstående, hvis de overhovedet kommer, være noget lavere. Ligesom man kan sige, at den hidtidige ejer jo har den fordel, at han kender virksomheden.

Tabte penge på HedeRytmer

Per Astrup Madsen opsummerer, at det hverken er ualmindeligt eller ulovligt at håndtere en konkurs på den måde, hvorpå det er foregået i tilfældet med C & S Security.

Anders Juul Jensen selv bekræfter over for Amtavisen, at han fortsætter med firmaet under det nye navn CS Security, men ønsker ikke at knytte yderligere kommentarer til sagen.

Ej heller vil han svare på, hvad der har ført virksomheden ud i så store vanskeligheder, at en konkurs var uundgåelig. C & S Security var blandt de virksomheder, som havde mange penge til gode, da musikfestivalen Hede Rytmer i Randers i sommers endte med et millionunderskud.

- Jeg har ikke været i en lignende situation før, og min advokat har rådet mig til, at jeg overlader til kuratoren at udtale sig offentligt om sagen, siger Anders Juul Jensen.

C & S Security stod blandt andet for sikkerheden i forbindelse med Randers FCs fodboldkampe på Cepheus Park, og det vil det nye CS Security formentlig også gøre.

- Vi har løbende i forbindelse med konkurssagen været i dialog med firmaet og har oplevet meget åbenhed omkring situationen. Man har garanteret os, at det ikke vil få indflydelse på sikkerheden ved de først kommende kampe, og jeg forventer også, at vi laver en kontrakt med det nye selskab, siger projektchef Jesper Hansen, Randers FC.

Tabte penge på Hede Rytmer: Nu er lokalt sikkerhedsfirma gået konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce