The Cornfeds markerede sig stærkt på bluesfestivalen

The Cornfeds repræsenterede det randrusianske musikliv på bedste vis ved bluesfestivalen. Foto: Kurt Helge

The Cornfeds markerede sig stærkt på bluesfestivalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers City Blues Festival: Det lokale band demonstrerede både musikalsk kompetence og god sceneudstråling.

Randers: Hvor herligt, at det lokale randrusianske musikliv i den grad - og på allerbedste måde - var med til at markere åbningen af Randers City Blues Festival. Det skete, da The Cornfeds fredag først på aftenen indtog scenen i Underværkets gade og i den efterfølgende time fik understreget, at det ikke er tilfældigt, at bandet vandt Danish Blues Challenge i oktober 2016.

To af bandets musikere bor i Asferg, en tredje i Langå, mens den fjerde hører hjemme i Højbjerg, så det er ikke uden grund, at bandet selv beskriver sig som et semiakustisk blues- og rootsband fra det østjyske delta - med stor kærlighed til 30'ernes og 40'ernes amerikanske bluesmusik.

Under præsentationen koketterede konferencier og medarrangør Christian Borg da også over det lokale tilhørsforhold: "Gæt en gang: Hvilke af bandets medlemmer har talsmanden for Randers City Blues Festival (Jørn Bjerre) skiftet ble på?".

Fakta
Randers City Blues Festival, fredag aften d. 30.06.17 på Underværket:The Cornfeds: Sune Bjerre (sang, mundharpe, resonator guitar, banjo), Jostein Burmann (hollowbody guitar), Kasper Bjerre (hollowbody bas), Jakob Kjærlund (vaskebræt, trommer, spand, kop).

Sætliste: Going Nowhere Fast, It's Your Time To Feel Bad, Jitterbug Swing, Going Down South, I Wouldn't Last A Day, Big Old C, Anti Gospel, Special Brew, Hard Time Killing Floor, Alone, Better Days, She Moves Me, I Got A Woman Like That. - Ekstra: Happy Man.

Udadvendt sceneoptræden

Vidste man det ikke allerede på forhånd, blev man med det samme overbevist om The Cornfeds festlige og meget udadvendte sceneoptræden, der både var præget af en god udstråling, en udpræget selvironisk distance - og af en stor lyst til at kommunikere med publikum, der tog invitationen til sig. Der var dømt show fra allerførste anslag.

Genremæssigt behersker bandet mange forskellige stilarter. Det meste serveret med et dejligt offensivt drive fra alle fire meget dygtige musikere, der tydeligvis stortrives i hinandens selskab og forstår at drage musikalsk nytte heraf - ikke mindst i det både verbale og non-verbale samspil mellem sangeren Sune Bjerre og den meget levende og humørfyldte percussionist Jakob Kjærlund, der er trukket helt frem i forreste scenekant med sin noget alternative udgave af et trommesæt.

Koncertens repertoire bestod primært af numrene fra bandets 2016-udgivelse "The Cornfeds", men nu og da præsenteredes vi også for gamle bluesklassikere. Uanset hvad demonstrerede musikerne stor solistisk kompetence og en evne til at få samspillet til at gå op i den væsentlige sammenhængende helhed.

Underværket udgør den fysiske ramme for bluesfestivalens betalingsdel - med et jævnligt sceneskift mellem den store sal og selve "gaden". Det fungerer smidigt, så man ikke udsættes for lange ventetider mellem de forskellige koncerter. Lyden er bedst i salen, mens gaden udstråler mere hygge og intimitet.

Gik du glip af The Cornfeds flotte koncert fredag aften, er der heldigvis chance for at tage revanche allerede lørdag formiddag, hvor bandet kl. 11.00 kan høres ved en gratis street-koncert i Houmeden. Slå til - du vil ikke fortryde det...

The Cornfeds markerede sig stærkt på bluesfestivalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce