Ti sække affald smidt i skovbunden: - Det er helt hul i hovedet

Der er ellers over de seneste to-tre år blevet smidt mindre affald i skovene ved Støvringgård Kloster, men tirsdag var den helt gal. Her kunne skovrideren samle ti klare plassække med husholdningsaffald. Arkivfoto: Morten Marboe

Ti sække affald smidt i skovbunden: - Det er helt hul i hovedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skovrider Dan Brokholm Olesen fandt tirsdag skovbunden i Støvringgård Kloster Skov overstrøet med husholdningsaffald, skidt og skrald. Han samlede, hvad der svarede til ti sække affald op og kørte det på genbrugspladsen.

Støvring: Gamle madvarer, papkasser, papir, legetøj, en blokfløjte, men mest af alt husholdningsaffald, lå spredt ud over et godt stykke af skovbunden i Sønderskoven, der er en del af Støvringgård Kloster Skov.

Det fandt skovrider Dan Brokholm Olesen tirsdag, så han måtte i gang med at samle op og køre de ti klare sække ti kilometer væk til nærmeste genbrugsplads i Øster Tørslev.

- Det er helt hul i hovedet, at man kan gøre sådan noget. Det er endda kørt langt ind i skoven, cirka 500 meter på en vej, man slet ikke må køre på, hvis ikke man har et ærinde der, siger Dan Brokholm Olesen, der synes, at det både er forkasteligt og forargeligt, at nogle kan finde på at bruge skoven som losseplads.

Ingen afsender på

Desværre var der ikke noget affald med afsender, navn eller adresse på i Sønderskoven, for så havde skovsvinet modtaget en bøde på 5000 kroner, oplyser Dan Brokholm Olesen.

- Men de må have vidst, at de skulle slette sporene, for adresserne var omhyggeligt klippet af papkasserne, siger skovrideren.

- Det er ellers blevet meget bedre med mindre affald i skoven de seneste to-tre år, synes jeg. Der bliver ikke smidt så meget mere, det er mest øl- og sodavandsdåser, der ikke er pant på. Det vil jeg skyde på er halvdelen af skraldet, vi finder. Så kunne man bare få pant på alle dåser, så kunne man halvere mændegn af skrald i naturen, siger skovrideren.

Han tilføjer, at der også er sket et holdningsskift hos skovens besøgende.

- Jeg kan se, at de damer, der går tur, de har ofte en pose med. Så samler de lige skidtet op, som de kommer forbi det, siger Dan Brokholm Olesen.

Det hjælper naturligvis også gevaldigt på mængden af uønsket skrald i naturen.

Ti sække affald smidt i skovbunden: - Det er helt hul i hovedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce