Tidligere indbrudsmakker fik bank og blev bortført

En 35-årig randrusianer er blevet dømt for usædvanlig brutal adfærd med vold, trusler og tvang. Arkivfoto

Tidligere indbrudsmakker fik bank og blev bortført

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 35-årig mand fra det kriminelle miljø i Randers har fået en hård straf for usædvanlig brutal adfærd med vold, trusler og tvang.

Randers: Med få dages mellemrum i august 2016 gav en 35-årig mand fra det kriminelle miljø i Randers en tidligere indbrudsmakker en usædvanlig hård behandling, fra et hårdtslående hjemmerøveri til bortførelse og ulovlig tvang.

Det gav ved Retten i Randers en straf på to års og tre måneders fængsel, og den dom og tilhørende straf har Vestre Landsret nu stadfæstet for Bjørn Tinggaard Jensen.

Det skete ganske få måneder efter, at de to havde begået indbrud sammen, og tilsyneladende var det uenighed med en fælles ven og dennes kæreste om udgifter ved leje af en bil, der førte så vidt.

De tre havde lejet bilen i fællesskab med kvinden på lejekontrakten, men uheldigvis blev Bjørn Tinggaard Jensens tidligere makker, CTS, stoppet af politiet, som inddrog nøglerne. Da udlejningsselskabet selv måtte hente bilen, og der tilsyneladende var skader på bilen, stod kvinden med en bet på 5000 kroner.

Dem mente kvindens kæreste, at CTS skulle betale, og da der ikke rigtig kom skred i den proces, trådte Bjørn Tinggaard Jensen ind på scenen. Han låste sig om natten den 1. august i Thorsgade i Randers ind i en lejlighed til CTS, som blev banket grundigt med en totenschlæger og tvunget til at afmontere to lamper i lejligheden, ligesom han fik stjålet en pung.

Røveriet blev ikke anmeldt til politiet, og den 4. august kom Bjørn Tinggaard Jensen igen sammen med kvindens kæreste. CTS blev tvunget ind i en bil og taget med til en landejendom ved Mørke.

På Bjørn Tinggard Jensens bopæl i Mørke fik CTS flere bank af de to mænd, og han blev truet med et oversavet jagtgevær. Han skulle tvinges til at begå røverier for at skaffe penge, men det nægtede han, også selv om Bjørn Tinggaard Jensen flere gange slog med geværløbet og tvang geværløbet ind i hans mund og truede med at skyde ham.

Han gik dog med til at begå indbrud, men da Bjørn Tinggaard Jensen under nattens indbrudstogt efterlod CTS alene i bilen, stak han af og gemte sig. En venlig chauffør tog ham om morgenen med i bussen, selv om han ikke havde penge. I Randers kom han i behandling for sine nye skader på skadestuen.

Bjørn Tinggaard Jensen blev anholdt den 6. april og har siddet varetægtsfængslet siden, og den nye straf kan lægges oven i den stribe af voldsdomme, han har pådraget sig, siden han var 20 år. Den seneste dom på et år og tre måneder er fra januar i år, så den nye dom på to år og tre måneder er en tillægsstraf.

Tidligere indbrudsmakker fik bank og blev bortført

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce