"Tillykke, Kasper Fuhr": Det sagde byrådsmedlemmerne

Kasper Fuhr fra Velfærdslisten på borgermødet i Remisen 21. november. Blandt andre Venstres Christina Kjærsgaard roste Kasper Fuhr for to fine borgermøder. Foto: Jakob Lerche

"Tillykke, Kasper Fuhr": Det sagde byrådsmedlemmerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her bringer vi nogle af udtalelserne fra byrødderne omkring besparelserne på omsorgsområdet.

Christina Kjærsgaard, Venstre:

- Tak for Kasper Fuhr for to fine borgermøder, der blev holdt i en god tone. Og tak til budgetforligspartierne for at have været vedholdende med hensyn til at finde en løsning. Og tak til de ildsjæle, der deltog i den lokale debat omkring Dronningborg Plejecenter.

Fatme Cetinkaya, Socialdemokratiet:

- Det ville være en drøm at have en masse penge at dele ud af. Det har vi desværre ikke. Som formand kunne jeg godt tænke mig, at vi kunne have droppet alle besparelser inden for omsorgsområdet, men det er ikke muligt, desværre. Når jeg kigger på processen, kunne den være tacklet anderledes. Det må jeg tage med som formand for omsorgsudvalget. Næste gang må vi forsøge at gøre det meget bedre. At møde borgerne og lytte til dem.

Susanne Nielsen, Dansk Folkeparti:

- Der er ingen grund til at rose Kasper Fuhr. Omsorgsudvalget traf en svær beslutning. Den indstilling kan vi ikke løbe fra. Det gav os tid til at tænke os om. Men at gøre disse to plejehjem til noget helt særligt er for store ord for mig. Alle høringssvar har gjort dybt indtryk.

Charlotte Broman Mølbæk, SF:

- Når vi forhandler budget, så kan man kende sine politikere, når budgettet landes. Ikke på ordet, men på handlingerne. Det er en besparelse, Dansk Folkeparti må tage ejerskab på. At de er garant for besparelser på de ældre. Det er sket i mange år, og det er sket igen. Så ej dog de valg, I tager. Det var ikke nogen af jer, der arrangerede borgermøder, og der var ikke nogen af jer, der sikrede, at der kom en længere høringsfrist. Sådan er fakta.

Daniel Madié, Konservative:

- Besparelserne på ældreområdet var ikke vokset i vores have. Godt at Kasper Fuhr tog det op. Med hensyn til Aldershvile var det for os en form for landdistrikspolitik. Det var ikke bare en institution eller et plejehjem. Der var hele fornemmelsen af, at nu bliver der skåret igen hos dem, der bor længst væk fra Randers og magtens centrum.

Henning Jensen Nyhuus, Socialdemokratiet:

- Tak til borgerne, tak til personale og de pårørende. Vi var et par stykker, der ikke synes, at det her var rimeligt. Derfor skrev vi et læserbrev. (Randers Amtsavis, 8/12, red.). Det her er noget af det værste, man kan gøre mod ældre mennesker. Det var noget, der skulle hastes igennem. Det kunne de ældre ikke forstå. Sådan noget kræver lang forberedelsestid. Det var ikke godt nok.

Frank Nørgaard, Dansk Folkeparti:

- Jeg er blevet citeret for, at forslaget om at nedlægge Aldershvile og Dronningborg Plejecenter ikke havde nogen gang på jord. Jeg har hele tiden ment, at vi ikke skal lukke plejehjem i Havndal og Dronningborg og de mindre byer. Det er en menneskeret at få en plads på et lokalt plejehjem.

Kasper Fuhr, Velfærdslisten:

- Det er supergodt, at de bliver reddet. Tak til lokale kræfter og de pårørende. Efter omstændighederne er det et godt resultat. Forslaget om udvidet høringsperiode og borgermøder blev stemt ned. Det, vi hører nu, er det rene hykleri. Der var ikke tilrettelagt en ordentlig, demokratisk proces. Den løsning, der lægges op til, er udemokratisk. Vi tør ikke stå til ansvar for de beslutninger, der træffes.

Frida Valbjørn, Enhedslisten:

- Jeg er dybt skuffet over den proces, der er foregået. Det var en grund til, at sagen blev stoppet, nemlig et folkeligt pres. Stor tak til Velfærdslisten. Det var flot med så stor opbakning. Det er noget fis at sige, at de ikke ville være blevet lukket, hvis der ikke havde været folkeligt pres.

Anne Hjortshøj, Socialdemokratiet:

- Jeg er glad for, at plejehjemmet i Havndal blev reddet. Landdistrikterne er ekstra sårbare over for besparelser. Besparelserne i Havndal var ikke lige min kop te. Men jeg har lavet begynderfejl. Det har jeg lært noget af.

Bjarne Overmark, Beboerlisten:

- Jeg er glad for, at Kasper Fuhr får ros. Hvis ikke der havde været borgermøder, var de plejehjem blev jævnet med jorden. Jeg kan ikke tage det seriøst, når man sidder og siger nej i dag. De kunne bare have stoppet det i omsorgsudvalget. Det skete jo ikke. Hvis man mener noget, der ikke har gang på jord, skal man sige det i omsorgsudvalget og på byrådsmødet. Jeg er glad for, at de er bevaret. Men vi kommer til at diskutere det her i byrådssalen. Hver eneste bolignedlæggelse kommer til behandling på et offentligt byrådsmøde. Roses den, der roses bør. Tillykke, Kasper Fuhr.

Mogens Nyholm, Radikale Venstre:

- Vi stemmer nej, for vi er ikke med i budgettet. Godt at Aldershvile og Dronningborg er reddet. Det er jo velfungerende enheder. Når vi snakker Havndal, er det også landdistriktspolitik. Skal landdistrikterne overleve, er vi nødt til at lade dem beholde de serviceting, de har. Det er det, vi kan gøre for, at landområderne har liv og vitalitet. Men hvad med de andre ting, som ikke er reddet? Det er det mest triste. To ting tager man frem, og så glemmer man alt det andet.

"Tillykke, Kasper Fuhr": Det sagde byrådsmedlemmerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce