Tømrerfirma har stor succes: Er nomineret til vækstpris

Poul Nielsens ejertrio på værkstedet på Eriksvej i Randers, hvor firmaet har domicil. Fra venstre Claus Mulvad Madsen, Benny Thomsen og Michael Jacobsen. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Tømrerfirma har stor succes: Er nomineret til vækstpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tømrerfirmaet Poul Nielsen A/S er nomineret til Sparekassen Kronjylland og Randers Amtsavis' nystiftede pris "Årets vækstvirksomhed i Randers Kommune". Firmaets tre ejere lægger vægt på, at de gerne vil være kendt for faglighed og ordentlighed og understreger, at deres medarbejdere også har en stor andel i nomineringen til vækstprisen.

Randers: Claus Mulvad Madsen og hans to medejere af Tømrerfirmaet Poul Nielsen A/S, Michael Jacobsen og Benny Thomsen, synes, at det er rart at blive anerkendt for det arbejde, de udfører hver dag og siger med et glimt i øjet, at de ikke skal leve af prisen og derfor nok er nødt til at fortsætte med at arbejde.

Det snart 50 år gamle tømrerfirma på Eriksvej i Randers er med det nævnte ejertrekløver i spidsen blevet nomineret som den ene af tre kandidater til Sparekassen Kronjyllands og Randers Amtsavis' nystiftede pris "Årets vækstvirksomhed i Randers Kommune".

- Vi vil gerne være kendt for vores faglighed og ordentlighed. Når folk får bygget af os, så er vi der også bagefter og følger op, siger Claus Mulvad Madsen, der er direktør i firmaet.

- Det vi laver skal være i orden. Laver vi en fejl, så kommer vi og retter det. Vi kan se, at det virker. Mange af vore kunder kommer tilbage, siger han.

Det er blandt andet nogle af de egenskaber, sammen med økonomisk vækst og varetagelse af miljø og socialt ansvar, der har sikret firmaet nomineringen til vækstprisen .

Tømrerfirma Poul Nielsen A/S er i dag både tømrerfirma og byggefirma. Tømrermester Poul Nielsen oprettede virksomheden som traditionelt tømrerfirma i 1972. I 2003 blev Claus Mulvad Madsen ansat, og i 2006 blev han og Poul Nielsen enige om, at det var tid for et generationsskifte. Poul Nielsen trak sig ud og overlod ledelsen af firmaet til Claus Mulvad Madsen. På det tidspunkt havde firmaet været aktieselskab siden 1999.

Nominerede
Randers: De tre nominerede virksomheder til Årets Vækstvirksomhed erTømrerfirma Poul Nielsen A/S

Randers Arkitekten ApS

Sekura Cabins A/S

Kriterierne for nominering er:

Virksomheden skal have en årlig omsætning på minimum fem mio. kroner

Minimum fem ansatte

Vækst de seneste tre år på 20 procent eller mere i omsætning (bruttoresultat)

Vækst de seneste tre år på 20 procent eller mere i antal ansatte

Det primære resultat af driften må godt være negativt ét år, men summen af den primære drift over de tre år skal være positiv

Virksomheder, der i deres drift bygger på lokale styrker, udviser ansvarlighed i forhold til ansatte, miljø, energi eller på anden måde har en god historie, som viser, at man vil og kan drive virksomhed både med hjerne og hjerte, prioriteres i udvælgelsen af årets vinder.
Poul Nielsen har bygget tømrerskolen på Blommevej, og her følger firmaets ledere opmærksomt de igangværende svendeprøver udefra gennem vinduerne. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Poul Nielsen har bygget tømrerskolen på Blommevej, og her følger firmaets ledere opmærksomt de igangværende svendeprøver udefra gennem vinduerne. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Alsidig forretning

Naturlig afgang blandt personalet på kontoret ved pension betød, at Michael Jacobsen og Benny Thomsen blev hentet ind til lederstillinger i 2009 efter at have været ansat i firmaet i henholdsvis 18 og 13 år. De blev medejere sammen med Claus Mulvad Madsen i 2011. Firmaet har i dag ansat ca. 60 medarbejdere og ca. ti lærlinge.

- Poul Nielsen A/S er en bred og alsidig forretning. Vi har både en traditionel tømrerafdeling med fagentrepriser og totalentrepriser. Afdelingen med totalentrepriser blev bygget oven på fra 2007-2008 som PN Erhvervsbyg. Den del udgør efterhånden 50-60 procent af vore aktiviteter og er medvirkende til firmaets størrelse, siger Claus Mulvad Madsen.

Firmaet arbejder også med serviceopgaver som vedligeholdelse og reparationer for boligforeninger, virksomheder og private kunder og har mange små opgaver med vinduer, tag og køkkener samt arbejde som håndværkstaksatorer. Ikke kun i Randers men også i Viborg Hobro og Aarhus. Og så er der de store totalentrepriser.

- Lige nu har vi gang i fire totalentrepriser, de tre i Aarhus, den fjerde i Randers, siger Claus Mulvad Madsen.

Her står Poul Nielsen med det totale styringsansvar for opførelsen af Randers Friplejehjem med 24 plejeboliger på Store Bjørn i Helsted.

Deltagende netværk
Jyske Bank: Årets medarbejderQ-Vinderne: Årets business Q-vinder

Rotary Paul Harris Fellow: Årets erhvervsleder

Erhverv Randers: Årets virksomhed

Erhverv Randers: Årets iværksætter

Jobcenter Randers: Årets socialøkonomiske virksomhed

Jobcenter Randers: Årets CSR virksomhed

Randers City & Randers storcenter: Årets kædebutik - detail og bespisning

Randers City & Randers storcenter: Årets ejerledet butik - detail og bespisning

Radio ABC gruppen: Årets hæder

Langå by og handelsstandsforening: Den gyldne svelle

Sparekassen Kronjylland og Randers Amtsavis: Årets vækstvirksomhed
En underentreprenør i gang med byggeriet af Randers Friplejehjem på Store Bjørn i Helsted. Foto: Mathias Fredslund Hansen
En underentreprenør i gang med byggeriet af Randers Friplejehjem på Store Bjørn i Helsted. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Bæredygtighed

Firmaet er endvidere blevet konsulent i bæredygtighedscertificering under den tyske ordning DGNB, der er tilpasset danske forhold. Det handler om at sikre bæredygtigt byggeri, der vægter miljø, økonomi og sociale forhold ligeværdigt. Opgaverne ligger specielt i kommuner og regioner, hvor bygherrerne i samarbejde med DNGB-konsulenten skal sikre bæredygtigt byggeri.

- Det er et nyt forretningsområde for os, og dermed er vi en del af fremtiden på det område. Det drejer sig om at følge med tiden, forklarer Claus Mulvad Madsen. Der er ikke mange af os endnu, så vi håber på en fremtid der.

Poul Nielsens ledelse ser det som en forpligtelse at uddanne lærlinge. Vil man gerne have gode svende, så skal man også bidrage til fødekæden, som de siger og understreger, at det er en stor tilfredsstillelse at uddanne unge mennesker. Unge vil også gerne i lære i firmaet, som i snit modtager en ansøgning om læreplads om ugen. Poul Nielsen har i øvrigt stået for byggeriet af tømrerskolen på Blommevej.

- Den byggede vi på 10 måneder fra tegnebræt til indflytning.

Miljø og socialt ansvar har høj prioritet hos Poul Nielsens ledelse.

- Vi bruger de mest miljørigtige materialer, og vi sørger for at få vores byggeaffald sorteret og afleveret på den rigtige måde. Vi sikrer, at vores byggeaffald kommer de rigtige steder hen.

Om firmaets sociale ansvar siger de:

- Vi sørger for, at vore medarbejdere har gode ordnede forhold. Vi tager ingen chancer med sikkerhed. Vi forsøger at passe godt på vore ansatte, og det er ikke kun os tre, der forvalter det ansvar. Medarbejderne bidrager selv. Vi tog en ung førtidspensionist ind i firmaet, og han er nu kommet i lære. Det kan vi helt og holdent takke medarbejderne for. En anden ung med problemer er gået hele vejen med læretid og ansættelse og er i dag familiefar. Det lykkedes, fordi medarbejderne tog ham under deres vinger.

Julefrokoster, weekendtur til Hamborg, gokartarrangementer, udflugter og en forestående oktoberfest hører også med til personaleplejen hos Poul Nielsen.

- Vi er gode til at respektere hinanden, siger de tre ejere.

- Grundlæggende handler det om at have de rigtige folk både på kontoret og ude i marken, så bliver de længe hos os. Vi har flere svende, som er udlært i firmaet for mange år siden. Vi har en lærling fra slutningen af 70-erne, som stadig arbejder hos os. Det handler om at skabe gode arbejdskræfter. Det er nødvendigt i fremtiden at tiltrække arbejdskraft. Vore medarbejdere har derfor også en stor andel i denne nominering til vækstprisen.

- Det er fint med vækstpriser, men vi skal også have fokus på den organiske vækst, siger de tre Poul Nielsen-folk.

- Det er ingen kunst at vækste, men vi skal også kunne følge med opgaverne. Vi skal sørge for, at vi får de rigtige medarbejdere på hele tiden, vi skal sikre, at vore ansatte får den nødvendige uddannelse, og vi skal passe godt på dem. Og det gør vi.

Artikler
I de følgende udgaver af Erhvervs.Magasinet op til kåringen 15. november ved Randers Business Awards vil vi bringe en portrætartikel om hver af de tre lokale virksomheder, som er nomineret til prisen "Årets Vækstvirksomhed i Randers Kommune", stiftet af Sparekassen Kronjylland og Randers Amtsavis.

Indledende artikler om Randers Business Awards blev bragt 25. september

1. portrætartikel: Tømrerfirma Poul Nielsen A/S bringes her på siderne i dag

2. portrætartikel 23. oktober: Randers Arkitekten ApS

3. portrætartikel 6. november: Sekura Cabins A/S
På besøg på tømrerskolen på Blommevej. Fra venstre Claus Mulvad Madsen, Benny Thomsen og Michael Jacobsen. Foto: Mathias Fredslund Hansen
På besøg på tømrerskolen på Blommevej. Fra venstre Claus Mulvad Madsen, Benny Thomsen og Michael Jacobsen. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Entreprenørarbejdere i gang med plejehjemsbyggeri på Store Bjørn i Helsted. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Entreprenørarbejdere i gang med plejehjemsbyggeri på Store Bjørn i Helsted. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Tømrerfirma har stor succes: Er nomineret til vækstpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce