Tom K. stak kræftsyge Benny nøglen til milliondyr Audi

Den er god nok. Tom K. gav Benny Bygballe nøglerne til sin Audi RS6, ?så han fik en tur i himmelen ud ad Viborgvej. Privatfoto


Tom K. stak kræftsyge Benny nøglen til milliondyr Audi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En lille køretur i himmelen på fire kilometer oplevede tidligere taxachauffør Benny Bygballe, da han tilfældigt mødte racerkøreren Tom Kristensen på Shell i Randers.

En rapkæftet bemærkning fra den tidligere taxachauffør og Audi-entusiast på Shell-stationen på Viborgvej i Randers en almindelig mandag, gav Benny Bygballe én på opleveren for livet. Han fik stukket bilnøglerne til selveste Tom Kristensens fede Audi RS6, 4,0 i hånden og blev tilbudt at tage sig en tur. Imens fik Tom Kristensen bilnøglerne til Benny Bygballes Audi A6, så han lige kunne flytte den, så den ikke stod i vejen på tankstationen.

Det skete i mandags ved 12-tiden, da Benny Bygballe fik øje på en mand, og den ret sjældne Audi RS6.

»Og jeg er jo lidt fræk, så jeg rullede vinduet ned i min bil og råbte »din lille blærerøv, sikke en fin bil«. Så vendte han sig om mod mig, og så så jeg først, at det sgu var Tom Kristensen,« griner Benny Bygballe, der vurderer, at der måske kun er en, to eller tre biler af samme type i Danmark. Den koster i omegnen af to millioner kroner, mener Bygballe.

De to faldt så i snak, blandt andet om at Benny Bygballe i 2005 var til et kørekursus for taxachauffører med Tom K. som instruktør på Jyllandsringen.

»Dengang, da jeg havde kørt to runder, stoppede Tom mig og sagde til mig, at hvis jeg fortsatte på den måde, så endte jeg som verdensmester. Jeg sagde: »Det ved jeg da godt«. Da jeg sagde det til ham, kunne han godt huske det, det sagde han i hvert fald,« siger Benny Bygballe.

Da Benny Bygballe spørger om RS6'eren kører godt, stikker Tom Kristensen højre hånd i bukselommen og trækker bilnøglen op og rækker Benny Bygballe den.

»Han sagde: »Tag dig en tur«. Jeg spurgte: »Mener du det?« Og det sagde han ja til, og at han ville gå ind på Shell og betale imens og tage sig en kop kaffe. Jeg satte mig ind i bilen og kørte ud ad Viborgvej til rundkørslen og kørte ind ad mod byen igen. Og på vej ind fik den lige lidt gas, så man kunne mærke de 640 hestekræfter i bilen. Den går fra 0 til 100 kilometer i timen på 3,9 sekunder, det gør min med 245 hestekræfter på 6,3 sekunder,« siger Benny Bygballe, der, som det vist fremgår ret tydeligt, er bidt af en gal Audi.

Han har kørt som taxavognmand i mange år, indtil en uhelbredelig kræft i tarmen gjorde, at han måtte opgive sit hverv. Men bilen har han endnu, og den bliver passet og plejet som et lille barn.

Han har faktisk været i Randers Amtsavis før, da han som kræftpatient, og vel at mærke en kræftsygdom, der ikke kan kureres, alligevel stod til at skulle sendes i arbejdsprøvning, indtil avisen skrev om hans sag.

»Jeg fik dommen 21. januar 2013, at jeg nok kun ville overleve tre måneder, men jeg er her da endnu. Og den oplevelse med Tom K.'s Audi, det var en tur i himmelen,« siger Benny Bygballe, der straks efter bilen var afleveret til Tom Kristensen igen, kørte ud til sit sædvanlige værksted, Jydsk Automobil Centrum. Her var han helt oppe at køre og fortalte med store armbevægelse om dét, der lige var sket.

»Men tror du, de troede på mig? De sagde bare, at det var en af mine sædvanlige løgnehistorier, og så måtte jeg jo vise dem billedet af Tom, Audi'en og mig, før de blev overbevist,« kommer det med et grin fra ham.

Tom Kristensen, der er 48 år og er født og bor i Hobro, har gennemført 13 udgaver af 24-timers racerløbet i Le Mans og vundet løbet ni gange, hvilket er rekord. De seneste mange gange kørte han for Audi, og han er i dag tilknyttet Audi, idet han har ansvaret for at organisere alle aktiviteterne omkring Audi's racerkøreres fysiske og mentale tilstand.

Avisen har forsøgt at få en kommentar fra Tom Kristensen til hans generøse biludlån, men hans højre hånd, Jan Würgler, oplyser at Tom K. er på vej til USA.

Da avisen fortæller om sagen udbryder han:

»Det lyder som noget, Tom godt kan finde på. Sådan er han,« siger Jan Würgler.

Senere vender Jan Würgler tilbage til avisen, da det lykkedes ham at få sin arbejdsgiver i tale under en mellemlanding til USA.

»Han bekræftede hele historien med Benny, som vi i øvrigt en gang har kørt i taxa med. Han kørte Tom og mig fra Randers til Hobro, og der blev der også talt biler. Jeg husker ham tydeligt. Så det er altså ikke en tilfældig mand, Tom bare har givet sine bilnøgler til,« siger Jan Würgler, der tilføjer:

»Og det glædede Tom meget, at Benny fik sig en stor oplevelse, det skulle jeg hilse at sige,« siger Jan Würgler.

OPDATERING 30.12: Benny Bygballe tabte desværre kampen mod kræften i sommeren 2016

Tom K. stak kræftsyge Benny nøglen til milliondyr Audi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce