Toppen af poppen synger med på hyldestsangen til Mandela


Toppen af poppen synger med på hyldestsangen til Mandela

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stig Rossen, Maria Montell, Søren Sko og mange andre fra den danske musikscene har været i studiet med Randers-bandet Natural Born Hippies for at lave en indspilning af hyldestsangen til det sydafrikanske ikon "Mandela Under the Sun".

Randers: I dag, på Nelson Mandelas dødsdag, er Randers-bandet Natural Born Hippies igen på banen med hyldestsangen til Mandela. Denne her gang får de forstærkning af Søren Sko, Stig Rossen, Maria Montell, Zididada-Jimmy Bacoll, Sasha Dupont og mange andre fra den danske musikscene.

Sangen er den samme som dengang i sommer på Mandelas fødselsdag 18. juli, hvor hippie-drengene lancerede deres hyldestsang "Mandela Under the Sun" og tog hul på deres musikalske velgørenheds-arbejde til fordel for det sydafrikanske ikon. Et arbejde, der bl.a. består i at indfri Mandelas motto: Vejen ud af fattigdom går via uddannelse.

Dan Hougesen fra Natural Born Hippies er rigtig glad for, at så mange af de danske artister frivilligt lægger stemme til sangen, som på den måde får et ekstra boost på en Mandela-mærkedag.

- Vi håber jo også, at vi med sangen kan gøre opmærksom på Mandelas sag, og at det måske var en god ide at lægge et Mandela-armbånd under juletræet, opfordrer Dan Hougesen og refererer til det verdensomspændende velgørenheds-brand med de specielle armbånd.

I begge versioner synger det berømte Soweto Gospel Choir også med på sangen, som man håber bliver et verdenshit. Akkurat som Afrika-sangen "We Are the World" blev det i 1985, da Michael Jacksons og Lionell Richies hit rettede verdens opmærksomhed mod børn i Afrika. Den gang var det Bob Dylan, Tina Turner og mange andre, der sang for Afrika.

Well done. Dan Hougesen og Søren Sko efter indspilningen i Medley-studiet i København. Foto: Bo Janting Christensen
Well done. Dan Hougesen og Søren Sko efter indspilningen i Medley-studiet i København. Foto: Bo Janting Christensen

Ambassadører

Armbåndene bliver lavet i Sydafrika, ofte af mennesker, der ikke har tag over hovedet. De får så en tjans i værkstedet og tjener til dagen og vejen samtidig med, at de er med til at uddanne kommende generationer, fordi pengene går til uddannelse. Armbåndene symboliserer fangen med håndjernene, men også fangen, der blev fri. Til sidst. Derfor er Mandelas berømte fangenummer og årstal for fængsling 46664 indgraveret i smykkerne.

Pengene fra salget af armbåndene går til undervisning og biblioteksvæsen. For pengene bliver der bl.a. indkøbt udrangerede skibscontainere, der shines op og bliver forsynet med reoler og bøger. Containerne bliver opstillet ved skolerne i de sydafrikanske townships, hvor bøger er en mangelvare.

Mange kendte danskere er ambassadør for armbåndet, der fås i flere forskellige udgaver. Det er kendisser som Ellen Hillingsø, Søs Egelind, Søs Fenger, Casper Christensen og mange andre.

- Flere af de medvirkende i den nye indspilning er også ambassadører for armbåndene. Og det har været en fornøjelse, at alle har været så positive over for projektet, siger Dan Hougesen, hvis bror, Michael Hougesen, er europæiske direktør for Mandela Bangle, Nelson Mandela Library Project og Long Walk to Freedom.

ristian von Hornsleth, Rasmus Nøhr, Dan Hougesen og Jimmy Bacoll under indspilningen af Mandela-sangen. Foto: Bo janting Christensen
ristian von Hornsleth, Rasmus Nøhr, Dan Hougesen og Jimmy Bacoll under indspilningen af Mandela-sangen. Foto: Bo janting Christensen

Varme og kærlighed

Michael Hougesen er mere end tilfreds med det nye hippie-projekt, der ikke bare tæller forstærkning fra de danske artister. Også det berømte Soweto Gospel Choir synger med på den nye indspilning, der er produceret i Medley Studio i København.

Det hele er klippet sammen til en musikvideo, der frigives i dag.

- Jeg synes, det er så smukt lavet. Det emmer af varme og kærlighed, siger Michael Hougesen, der i mange år har viet sit liv til Mandela-sagen.

- Nu har vi så en dansk indspilning. Næste træk bliver at få norske artister til at lave en norsk version. Så Sverige. Så Tyskland, siger han.

- Målet er at samle artister til en international indspilning af "Mandela Under the Sun", pointerer Dan Hougesen.

Dan Hougesen, Lonnie Kjer, Bjørn Poulsen og Sascha Dupont under indspilningerne til Mandela-hittet. Foto: Bo Janting Christensen
Dan Hougesen, Lonnie Kjer, Bjørn Poulsen og Sascha Dupont under indspilningerne til Mandela-hittet. Foto: Bo Janting Christensen

Mandela special

Natural Born Hippies, der tæller de tre Randers-drenge Dan Hougesen, Bo Janting Christensen og Tom Lindby samt Sune Thorbjørnsen fra Aarhus, slog for alvor igennem med Kinks-versionen af "Lola" med undertitlen "If You Ever...". Og bandet havde sin storhedstid i slut-90'erne og begyndelsen af 00'erne.

Selv om det i perioder har ligget stille, er bandet aldrig blevet opløst. Og Mandela-projektet sat ild i drengene.

- Vi har fået ny energi og tager en tur til i manegen, sagde Bo Janting Christensen i forbindelse med præsentationen af Mandela-sangen i juli.

Dan Hougesen oplyser, at sangen er blevet taget godt imod.

- Den bliver spillet i Australien, USA, Tyskland. Og så er der en norsk radio, der har spillet den hver evige eneste dag, fordi man i området har en destination, som hedder Mandela-bakken, fortæller Dan Hougesen.

Og Natural Born Hippies har været på et par jobs siden sang-releasen i juli.

Desuden optræder Hougesen som gæstesolist, når Tom Lindby Band og andre Randers-bands samles til en særlig koncert i Turbinen 29. december under titlen Juletræsfest for voksne. Ved den lejlighed samles lokale bands til en tur ned ad memory lane.

Foruden Tom Lindby Band og The Alligators bliver det også et gensyn med de lokale heavy rockere Spit.

- Det er besluttet, at alle medvirkende til slut giver en special version af Mandela-sangen som punktum på koncerten, siger Dan Hougesen.

Toppen af poppen synger med på hyldestsangen til Mandela

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce