Tradium åbner e-sport akademi

Rasmus Sommer (til venstre) og Kasper Østergaard Nielsen fra Tradium Teknisk Gymnasium spiller e-sport på professionelle hold og glæder sig til at kunne træne sammen med flere andre elever og få undervisning af Andreas Bastian Dalsaa (til højre). Foto: Tradium

Tradium åbner e-sport akademi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter sommerferien tilbyder Tradium alle sine elever mulighed for at træne e-sport på højt niveau, samtidig med at de får en ungdomsuddannelse.

Randers: På tværs af klasser, studieretninger og uddannelser kan alle eleverne hos Tradium fra august 2018 træne e-sport to eftermiddage om ugen. Træningen får stor fokus på sundhed, motion og siddevaner.

- Vi har store ambitioner med træningen, og målet er at deltage i konkurrencer og vinde. Og vi håber, at vi på sigt kan danne rekrutteringsgrundlag for de professionelle hold.

Så klar er meldingen fra Andreas Bastian Dalsaa, der er underviser på Tradiums tekniske gymnasium og er certificeret e-sports instruktør. Det bliver i høj grad ham, der kommer til at varetage træningen af de unge.

- Nu kan det godt være, at jeg skubber lidt til fordommene, men det kræver en rigtig god fysisk form at kunne præstere i e-sport. Derfor lægger jeg stor vægt på at kombinere træningen med blandt andet fitness. Derudover vil vi træne i spil, der er holdorienteret. Eleverne får mulighed for at træne forskellige roller på holdet, og vi garanterer, at de kan komme med på et hold, siger Andreas Bastian Dalsaa, der er i fuld gang med at planlægge træningsforløbene. Han garanterer, at niveauet bliver højt, også i kraft af, at der på Tradium allerede går elever, der spiller turneringer på professionelle hold.

De spil, der bliver træning i, er Counter Strike (CS), League of Legends (LoL) og Overwatch. Derudover vil der være træning i andre spil afhængig af, hvad eleverne ønsker. Eksempelvis er Player Unknown's Battlegrounds (pubg) lige nu det mest fremadstormende spil i verden, så det kan også blive relevant.

Holdtræning vigtigt Hos Tradium har man talt med både spillere og forældre for at undersøge, hvordan interessen for fælles træning i e-sport er. Nogle forældre kan være bekymrede for, at deres unge fortaber sig i spilverdenen og sidder alene på værelset. Derfor er netop holdtræning under ordnede forhold et vigtigt element i at bevare de sociale relationer.

- Ved at kunne dyrke sin hobby på højt niveau og samtidig få en ungdomsuddannelse imødekommer vi de unges behov for at lave et attraktivt studiemiljø. Sidegevinsterne ved træningen er, at de lærer en masse om at samarbejde og at kunne planlægge sin tid. De får også mere selvdisciplin og lærer at kunne præstere under pres, og det er alt sammen kompetencer, der både kan bruges i studiesammenhæng og ikke mindst i arbejdslivet, siger Andreas Bastian Dalsaa. - Og så er det min erfaring, at man taler pænere, når man sidder sammen, end hvis man bare spiller over nettet. Og så er det sundt for de unge at mødes om noget fælles og gøre hinanden gode, understreger Andreas.

Derudover betyder det at gå til noget, at man bliver bedre til det og derfor kan komme længere. Det bliver nemmere at udvikle sig, når man får gode rammer og værktøjer, der kan hjælpe en videre.

- Eleverne vil lære forskellige taktikker, ligesom når man går til fodbold. Derudover vil vi evaluere, hvad vi kan lære af kampen for at blive bedre.

Tradium åbner e-sport akademi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce