Træt af svindelrygter: Ja, jeg har begået fejl

Slotscenter Randers

Træt af svindelrygter: Ja, jeg har begået fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frands Waldeck, som snart sammen med sin hustru åbner butik, der kombinerer legetøjssalg med rejsebureauvirksomhed i Slotscentret, har fire konkurser bag sig. Senest med hjertestartervirksomheden Heart Care Solutions. - Men jeg har lært af mine fejl og betaler nu alt forud, siger han.

Randers: Som vi kunne fortælle tidligere på måneden, kommer der snart nyt liv i Slotscentret. 6. april flytter rejsebureauet Travel Tours sammen med legetøjsbutikken Onkels Legehus ind i en af butikslokalerne i det i mange år næsten tomme center. En nyhed, som af mange blev modtaget med glæde, men som også affødte, hvad man godt kan kalde skeptiske kommentarer.

Nyheden blev delt på avisens facebookside, hvor eksempelvis en læser undrer sig over, at "en mand, der er anklaget for bedrageri med blandt andet hjertestartere, kan få lov at blive ved at starte forretning op og dermed få mulighed for at snyde flere mennesker". En anden spørger retorisk, om ejeren af Travel Tours ikke var ham, der snød folk og virksomheder med hjertestartere.

Manden, de hentyder til, hedder Frands Waldeck Carlsen, og han blev ganske rigtigt "berømt" efter, at hans daværende og nu krakkede selskab, Heart Care Solutions, havde været i søgelyset for DR1s forbrugerprogram "Kontant", der blandt andet kunne fortælle om virksomheder, der havde bestilt og betalt for hjertestartere hos Heart Care Solutions, men ikke fået dem leveret.

Frands Waldeck Carlsen erkender gerne, at han har begået en del fejl. Men afviser, at han på noget tidspunkt bevidst har snydt andre mennesker. Foto fra facebook
Frands Waldeck Carlsen erkender gerne, at han har begået en del fejl. Men afviser, at han på noget tidspunkt bevidst har snydt andre mennesker. Foto fra facebook

Jeg er ikke svindler

Amtsavisen har forelagt Frands Waldeck reaktionerne på vores nyhed om, at han nu sammen med sin hustru Joan Bilenberg Carlsen, åbner en kombineret rejsebureau og legetøjsbutik i Slotscentret. Og ikke overraskende bryder han sig ikke om de nævnte kommentarer.

- Jeg erkender gerne, at jeg har begået fejl, at jeg ikke har magtet at lede virksomheden på en tilfredsstillende måde. Men jeg har ikke svindlet eller på noget tidspunkt bevidst forsøgt at snyde folk, siger Frands Waldeck og påpeger for at understøtte sit udsagn, at han aldrig af politiet er blevet anklaget endsige sigtet for bedrageri på nogen måde.

- At jeg er gået konkurs i alt fire gange - med to rengøringsselskaber, et telemarketingselskab og med Heart Care Solutions - kan jeg naturligvis ikke løbe fra. Men ingen har ved konkurserne tabt større beløb, og boet efter konkursen i Heart Care Solutions er netop gjort endeligt op og viser et underskud på 200.000 kroner, siger Frands Waldeck.

Ikke ny virksomhed

Frands Waldeck påpeger videre, at kommentarerne på Facebook til artiklen om den kommende åbning i Slotscentret antyder, at nu er han på banen med en ny virksomhed, hvilket ikke er rigtigt. Travel Tours blev stiftet i november 2015 og har siden arrangeret fortrinsvis en-dags busudflugter til forskellige mål. Forskellen er blot, at virksomheden nu får en fysisk adresse og ikke kun er tilgængelig på nettet.

- Det sker for at imødekomme et ønske fra mange af vores kunder, som typisk er ældre mennesker, der ikke føler sig så trygge ved at handle på internettet. Og da Travel Tours således skulle flytte, fik min kone ideen om også at åbne fysisk butik for sin legetøjswebshop, siger Frands Waldeck.

Han siger videre, at Travel Tours faktisk har pæn succes. På fredag har virksomheden således arrangeret bustur til Aalborg, hvor billetten også inkluderer billet til en koncert med Schlagerkongen Hansi Hinterseer samt til stegt flæsk ad libitum.

- Og i december kørte vi eksempelvis tre weekender i træk med fyldte dobbeltdækker-busser til julemarked i Lübeck. Og vi har stort set udelukkende haft tilfredse kunder, fortæller Frands Waldeck.

Har lært af fejlene

Han lægger ikke skjul på, at hans "medvirken" i tv-programmet Kontant var en ubehagelig oplevelse, for ham selv, men ikke mindst for hustruen.

- Jeg har lavet en del fejl, men jeg følte også, at tv-folkene brugte fakta på en måde, der fik mig til at se betydeligt værre ud.

- Min kone var langt nede, men er nu kommet til kræfter igen og glæder sig til forhåbentlig at få lov at medvirke til lidt fornyet liv i Slotscentret og midtbyen i det hele taget. Jeg selv har lært så meget af sagen, at jeg har overladt til min kone at lede virksomheden, både rejsebureauet og legetøjsbutikken. Jeg arbejder blot som salgskonsulent for Travel Tours, og det ved jeg, at jeg kan. Jeg har nemlig en lang fortid som ansat konsulent i rejsebranchen, siger Frands Waldeck.

For at undgå endnu engang at ende i en konkurs eller - endnu værre - i Kontant, har han og hustruen lagt en strategi, som går ud på så vidt muligt ikke at stifte gæld.

- Det betyder, at når vi eksempelvis som på fredag sender en bus af sted til Aalborg, så er bussen, koncertbilletterne og maden betalt forud. Og det samme gælder hele lageret af legetøj i butikken, siger Frands Waldeck.

Velgørenhed

Som nævnt åbner Travel Tours og Onkels Legehus fredag 6. april, og det bliver festligholdt både fredag og lørdag. Blandt andet med klækkelige rabatter på legetøj samt med underholdning af en ballonmand. Lørdag 7. april vil ti procent af omsætningen blive doneret til danske hospitalsklovne.

- Vi planlægger at lave lignende arrangementer første lørdag i hver måned fremover, og hver gang vil ti procent af overskuddet blive givet til et velgørende formål, som vil være forskelligt fra gang til gang, fortæller Frands Waldeck.

Træt af svindelrygter: Ja, jeg har begået fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce