Tre spor på E45 rykker nærmere

En udvidelse af E45 har længe været et stort ønske i Østjylland. En udvidelse der ifølge Randers' borgmester Torben Hansen og direktøren for Erhverv Randers, Jens Kristensen, bør strække sig til Randers. Illustration: Jens Nex

Tre spor på E45 rykker nærmere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejdirektoratet går nu i gang med en miljøvurdering af anlægget af det tredje spor på motorvejen mellem Randers og Århus.

RANDERS: Den tresporede motorvej mellem Randers og Århus er netop kommet et skridt nærmere. Vejdirektoratet sætter nu gang i den miljøvurdering af projektet - VVM-redegørelsen - der skal danne grundlag for de endelige planer for en udvidelse af motorvejen.

Det sker med en invitation til borgere, virksomheder og interesseorganisationer og andre til at byde ind med, hvilke miljøhensyn, der skal tages, når det omfattende anlægsarbejde skal føres ud i livet.

I den forbindelse inviterer Vejdirektoratet til to informationsmøder i Randers Kommune, hvor Randers-borgere får lejlighed til at fremlægge deres forslag og ideer: Den 20. juni hos Randers FC og den 21. juni på Hadsten Skole. Og kan man ikke deltage i møderne, kan man indsende sine tanker til via Vejdirektoratets hjemmeside.

Selve idé-fasen, hvor man kan give sit besyv med i forhold til udvidelsen af motorvejen, løber frem til den 20. august.

Ingen tvivl om, at vores tresporede motorvej nu er kommet nærmere. En VVM-undersøgelse er en kostbar affære, at sådan en laver man ikke bare for sjov
Torben Hansen, borgmester

Bedst mulige projekt

Forløbet i en VVM-redegørelse - Vurdering af Virkning på Miljøet - er først at kortlægge situationen, som den ser ud i dag. Derefter at finde ud af, hvordan anlægsarbejdet vil påvirke miljøet. Og endelig at pege på, hvordan man kan afbøde uønskede konsekvenser for miljøet, så man til sidst vil stå med det miljømæssigt bedst mulige projekt.

- Hele forløbet, hvor borgernes input samles sammen med vurderinger fra biologer, miljø-rådgivere og andre eksperter, vil vare godt to år. Derefter skal udbygningen af motorvejen behandles politisk - blandt andet skal der findes penge til projektet. Og først derefter kan byggeriet gå i gang, fortæller Elisabeth Krog, der er projektleder hos Vejdirektoratet.

Dermed bliver det også svært at sige præcist, hvornår entreprenørmaskinerne kan blive sluppet løs på motorvejsstrækningen mellem Randers og Århus.

Positivt

At der nu bliver sat gang i en VVM-undersøgelse tolker Randers-borgmester Torben Hansen som særdeles positivt.

- Ingen tvivl om, at vores tresporede motorvej nu er kommet nærmere. En VVM-undersøgelse er en kostbar affære, at sådan en laver man ikke bare for sjov. Men samtidig er det vigtigt at holde sig for øje, at vi langt fra er i mål. Der skal stadig træffes politiske beslutninger i Folketinget, og der er stadig ikke bevilget penge til anlægget. Så Østjylland skal blive ved med at holde presset på Christiansborg. Og i den forbindelse er det uvurderligt, at det er alle de østjyske kommuner, der bakker op om motorvejsudvidelsen, siger borgmesteren.

Han påpeger, at det er langs motorvejen mellem Randers og trekantområdet, at den økonomiske vækst ligger.

- Og med en økonomisk vækst følger også behovet for en tidssvarende infrastruktur.

... måske

Erhverv Randers har ligesom Torben Hansen længe argumenteret for en bredere motorvej - og peget på, at en udvidelse er nødvendig.

Men direktør Jens Kristensen har endnu ikke armene helt op over hovedet. Han taler om, hvis udvidelsen bliver sat i værk.

- At der bliver lavet en VVM-redegørelse er ingen garanti for, at byggeriet også bliver til virkelighed, påpeger også Jens Kristensen.

- Men selvfølgelig er det positivt, at der nu bliver brugt penge på sådan en redegørelse. Det vidner om, at det politiske pres, der er blevet lagt på Vejdirektoratet fra Østjyllands side, trods alt bærer frugt. Men pengene er altså ikke blevet bevilget endnu.

Jens Kristensen vurderer også, at en udvidelse af E45 til Randers vil have en stor og positiv effekt for kommunen.

- Både for virksomheder, der skal transportere deres varer til og fra Randers - og for den arbejdskraft, der skal frem og tilbage - for eksempel mellem Randers og Århus, siger han.

Når planlæggerne er klar med den endelige VVM-redegørelse, vil konklusionerne igen blive sendt til høring blandt folk i Randers - som til den tid vil have mulighed for at kommentere planerne, men ikke komme med nye tilføjelser.

Tre spor på E45 rykker nærmere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce