Udvidet krisecenter allerede fyldt op

Her på Randers Krisecenter er kapaciteten udvidet, så der nu er plads til 11 familier. Alle pladser er allerede optaget. Arkivfoto: Richard Sylvestersen

Udvidet krisecenter allerede fyldt op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere etniske kvinder beder om hjælp, og familierne bor længere tid på centret - det er nogle af grundene til pladsmanglen.

Randers: Flere og flere kvinder med anden etnisk baggrund end den danske kontakter Randers Krisecenter, og de kvinder, som kommer til centret, bliver boende længere tid end tidligere - ikke mindst fordi sagsbehandlingstiden i Statsforvaltningen er stigende. Og endelig er sagerne mere komplekse end de var førhen.

Pia Nielsen, konstitueret leder på Randers Krisecenter, angiver det som de væsentligste årsager til, at centret har pladsmangel og derfor har måttet afvise flere voldsramte familier, som har bedt om et midlertidigt sted at bo. Tendensen med pladsmangel gælder for stort set alle landets krisecentre, men i Randers ser problemet med afvisningen af familier med behov for hjælp ud til snart at blive afhjulpet, for kapaciteten udvides nu med to pladser.

Randers Krisecenter, som med sine 36 år er et af landets ældste krisecentre, kan dermed byde på 11 pladser mod hidtil ni, og udvidelsen er blevet mulig efter en længere proces med godkendelser gennem flere udvalg, byrådet og Socialtilsyn Midt.

Siden 2013 er Randers Krisecenters belægningsprocent steget fra knap 73 i 2013 til mere end 97 procent i 2016, og samtidig er antallet af afviste kvinder på grund af pladsmangel blevet mere end fordoblet fra 2013 til 2016, så det i 2016 var nødvendigt at sige nej til 96 kvinder.

Pia Nielsen er glad for, at udvidelsen nu er gået igennem, så krisecenteret kan hjælpe flere kvinder:

- Vi havde tidligere plads til ni kvinder og deres medfølgende børn. Med pladsudvidelsen kan vi indskrive 11 familier, og faktisk indskrev vi for få dage siden familie nummer 11, så aktuelt har vi fuldt hus, fortæller Pia Nielsen.

Udvidet krisecenter allerede fyldt op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce