Uhumske toiletter på Hobrovejens Skole

En toiletvogn er på vej, men kommer først op efter juleferien. En far til en elev er fortørnet over de kritisable toiletforhold på skolen. Foto: Ole Jakobsen

Uhumske toiletter på Hobrovejens Skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den store renovering af Hobrovejens Skole har lukket toiletter, så der nu kun er syv toiletter til 300 børn. Ifølge en far bliver toiletterne så uhumske i løbet af dagen, at flere elever vælger at holde sig, og det er gået galt, da nogle ligefre

Randers: En ombygning i størrelsesordenen 25 millioner kroner på Hobrovejens Skole har fået den utilsigtede konsekvens, at toiletfaciliteterne er mangelfulde, mens arbejdet foregår.

En far til en tiårig elev i fjerde klasse på skolen, Jakob Matras, har henvendt sig til avisen for at fortælle, at han finder toiletforholdene yderst kritisable.

- Min datter fortæller, at toiletterne bliver så ulækre i løbet af dagen, at hun ikke har lyst til at bruge dem, og at hun næsten hellere vil tisse i bukserne. Ifølge min datter er det allerede sket for nogle elever, lyder det fra faren.

Han mener også, at en embedslæge nok ville stille spørgsmålstegn ved, om de hygiejniske forhold er i orden med så få toiletter til så mange børn.

Børnene på Hobrovejens Skole må stå i kø, for at komme på toilettet. Hvis de da ikke prøver at holde sig i stedet for. Foto: Ole Jakobsen
Børnene på Hobrovejens Skole må stå i kø, for at komme på toilettet. Hvis de da ikke prøver at holde sig i stedet for. Foto: Ole Jakobsen

Det er synd for børnene

- Nu er jeg jo ikke læge, men jeg tror da ikke, at der skal mere til end én elev, der ikke overholder god hygiejne, før der kan opstå problemer. Jeg er glad for, at man laver renoveringen, men jeg undrer mig meget over, at der fra kommunens side ikke er lejet toiletfaciliteter ind, når nu ombygningen står på i så lang tid, siger Jakob Matras, der selv er skolelærer og derfor er ret godt inde i problematikken. På hans arbejdsplads er der fire toiletter til 50 børn.

- Og det er da også synd for børnene på min piges skole, at de skal bruge deres efterhånden få pauser på at stå i kø til toilettet. Det gavner i hvert fald ikke læringen, at de ikke får et pusterum, men i stedet måske står i kø for at komme på toilettet, og så måske ikke når det. Mange er jo så pligtopfyldende, at de skynder sig ind til timen, hvis det ringer, selv om de så ikke når toiletbesøget, siger han.

Ekstra rengøring

Skoleleder på Hobrovejens Skole, Mogens Bang Thomassen, giver forælderen ret i, at forholdene er kritisable.

- I takt med, at renoveringen skrider frem, er der lukket toiletter, fordi der skal laves nye faldstammer. Og det har givet problemer. Børnene står i kø i pauserne, for at komme på toilettet. Vi har sørget for at få ekstra rengøring på, så de syv toiletter, der er tilbage til cirka 300 børn, bliver gjort rene to til tre gange om dagen. Og så har vi bestilt en kommunal toiletvogn. Den bestilling har kommunen haft en uge til at reagere på, men de skal vel lige have fundet vognen, og den skal så installeres med lys, vand og varme, siger skolelederen.

Han forklarer, at de cirka 200 af skolens i alt 500 børn, der går i den nye afdeling i skolen, ikke er ramt af toiletlukningerne.

Mogens Bang Thomassen regner med, at toiletvognen er på plads og klar til at blive brugt, når skolen kommer i gang efter juleferien.

Hobrovejens Skole gennemgår en stor renovering med blandt andet nye vinduer, nye lofter og nye gulve, og så skal hallen også have en tur.

- Det hele, med hal, løber vel op i 30-35 millioner kroner, siger Mogens Bang Thomassen.

Skolens elever sendes hjem på juleferie onsdag.

Uhumske toiletter på Hobrovejens Skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce