Ulovligt spil florerer blandt unge i Randers

På Oddset, der udbydes af Danske Spil, kan man for eksempel. spille på, hvad resultatet bliver af fodbold- og håndboldkampe. Men også på alt muligt andet - som for eksempel, om dronningen i sin nytårstale vil nævne ord som kronprinsparret, Rusland, skilsmisse eller FC København. Skærmdump

Ulovligt spil florerer blandt unge i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hælder dit barn penge ud til højre og venstre, eller er det i pengenød? Begge dele kan betyde, at der bliver spillet ulovligt på Oddset eller andre spil.

Der foregår blandt unge drenge på 15, 16 og 17 år ulovligt spil i Randers. De spiller på Oddset for vanvittigt mange penge og sætter hele familiens økonomi på højkant.

Claus Hansen, SSP i Randers, advarer mod de unges spilleri og opfordrer forældrene til at holde øje med de unges pengeforbrug. Arkivfoto
Claus Hansen, SSP i Randers, advarer mod de unges spilleri og opfordrer forældrene til at holde øje med de unges pengeforbrug. Arkivfoto
Foto: Foto: Jens MUNK

Det er der fundet et par helt konkrete eksempler på, og Claus Hansen, SSP, Randers, er sikker på, at der er mange flere unge end de, som er opdaget, der er røget ud i håbløs gæld i Randers.

»Spil er jo faktisk at sammenligne med misbrug. Det kunne ligeså godt være hash eller alkohol, der var tale om. Spil giver et kick, en rus, som frigiver dopamin (signalstof, som er en afgørende rolle for drivkræfterne bag alle positivt motiverede handlinger, hvortil der er knyttet oplevelser af velvære, red.) i hjernen og går direkte ind i lykkecentret. Og det gør, at man kan blive afhængig af det,« siger Claus Hansen, der opdagede problemet med unges spil på det seneste netværksgruppemøde, som SSP holder med skolerne.

Han vil ikke ud med, hvilken skole der har problemet, og mener i øvrigt, at det findes flere steder i byen.

»Vi er bekendt med et par stykker, men problematikken er velkendt i hele landet,« siger Claus Hansen, han tilføjer, at spil kan opstå i fodboldkredse, hvor unge bombarderes med reklamer for Oddset og bettingfirmaer, hvor blandt andre fodboldhelte som Brian Laudrup står i front.

I Randers spiller de unge altså, selv om de er under 18 år, hvilket er aldersgrænsen fra Danske Spil for at spille på Oddset.

Drengene har, med eller uden forældrenes accept, fået oprettet konti på nettet til at spille på, og politiet oplyser, at det oftest foregår over mobiltelefonen.

»Men vi har også tidligere været ude for, at kontrollen af aldersgrænsen i kiosker og på tankstationer heller ikke er god nok, og jeg ved, at efter vi har hørt om problemet i Randers, har politiet været på en runde for at indskærpe at problemet findes,« siger Claus Hansen.

Det forlyder, at de unge låner penge af hinanden for at spille. For eksempel låner de 2000 kroner af en kammerat og skal så betale 4000 kroner tilbage. Og på den måde kan det gå hen og blive rigtig mange penge, der pludselig skyldes væk.

Og de pengetrængte drenge har altså også oprettet annoncer på Den Blå Avis og Facebook, hvor de har sat varer, de ikke har, til salg. Det er ulovligt og går under straffelovens paragraf for bedrageri.

Claus Hansen opfordrer forældrene til at holde øje med deres unges pengeforbrug.

»Se efter, om de bruger uforholdsmæssigt mange penge. Vi har hørt om, at når der er vundet beløb i spil, har de flottet sig overfor kammeraterne. Se efter om de går i nyt tøj eller køber dyre ting, som de ikke burde have råd til. Og omvendt, hold også øje med, om de virker til at være i pengenød. Begge dele kan være tegn på, at de spiller,« siger Claus Hansen.

Han fortæller, at i de par tilfælde, der er blevet opdaget i Randers, er sat ind med hjælp og støtte fra pædagoger og lærere, ligesom SSP har hjulpet med til at formidle en kontakt til Center for Ludomani, hvor der dog er ret lang ventetid i øjeblikket.

Ulovligt spil florerer blandt unge i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce