Ung praktiserende læge går mod trend: åbner ny klinik i Assentoft

Den nye praktiserende læge i Assentoft, Marie Nygård Fogh, er oprindelig fra Mariager og har gået på statsskolen i Randers. Hun er uddannet læge fra Aarhus Universitet. Foto: Annelene Petersen

Ung praktiserende læge går mod trend: åbner ny klinik i Assentoft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens de fleste af den 34-årige praktiserende læge Marie Nygård Foghs jævnaldrende kolleger har valgt at lede efter job i cykelafstand fra Aarhus, foretrækker den unge speciallæge den 25 minutter lange køretur fra Aarhus til Assentoft, hvor hun netop har åbnet egen klinik.

Assentoft: Duften af ny maling hænger stadig i næseborene, når man træder ind i Assentoft Lægeklinik på Storegade 57. Her har den 34-årige speciallæge Marie Nygård Fogh været i gang med at ombygge og indrette klinik siden april. Men selv om malingen på væggene nu er tør, og patienterne er strømmet til siden 1. oktober, da åbningen af den nye klinik fandt sted, hænder det stadig, at en tømrer eller elektriker kigger forbi. For arbejdet med at omdanne det tidligere pizzeria, der førhen også har lagt lokaler til et kontorfællesskab og et bageri, har krævet og kræver stadig en del.

- Det er en væsentlig økonomisk post at købe et hus og totalrenovere det. Så det er nærmest blevet mit fjerde barn, fortæller Marie Nygård Fogh, der er mor til tre børn i alderen tre til otte år.

Hun understreger, at hun ikke ville have kunnet gennemføre det store projekt, det er at starte praksis op, hvis ikke det havde været for netop en stor opbakning fra hendes familie.

- Jeg har været hernede hver eneste dag i lang tid, og min mand har tegnet ombygningen og været tovholder på byggeprojektet ved at være i kontakt med alt fra tømrerne til kommunen for at få tilladelserne, som det har krævet. Derudover har vores børn har været hernede i weekenderne, hvor vi har ordnet forskellige praktiske ting i klinikken, og mine forældre har også hjulpet rigtigt meget til, fortæller Marie Nygård Fogh.

Det her er jo min investering og min drøm, så mit håb er da, at jeg kan være her de næste 20-30 år.
Marie Nygaard Fogh, praktiserende læge, Assentoft

En god blanding

At den unge speciallæge alligevel har valgt lægge kræfter og hjerte i at åbne klinik i netop Assentoft, er der flere grunde til. Blandt andet har bygningen gode parkeringsforhold og ligger ved siden af en tandlæge og et apotek.

Men Marie Nygård Fogh føler også, at hun får mere gavn af bredden i sin uddannelse ved at have klinik i Assentoft, end hun ville have gjort, hvis hun havde valgt at blive i Aarhus, som flere af sine jævnaldrende kolleger.

- I storbyen er en større del af patienterne studerende, og det er jo ikke, fordi jeg har noget imod det, men her i Assentoft finder man en god blanding af det hele; fra børnefamilierne til de studerende. Fra de ressourcestærke til de mere socialt belastede, og fra de rørige til de mere svagelige ældre. Så der er en god blanding, og det kan man også mærke i hverdagen. Det synes jeg er megafedt, fortæller hun.

En investering i fremtiden

Marie Nygård Fogh afsluttede sin uddannelse til speciallæge i almen medicin i februar efter et uddannelsesforløb hos blandt andre en praktiserende læge i Sorring. Og netop her fik hun foruden et godt indtryk af, hvad arbejdet med egen klinik i en mindre by indebar, også mod på at åbne egen klinik.

- Jeg synes, der er brug for os læger herude, understreger Marie Nygård Fogh. Og det er der noget, der tyder på, at hun har ret i.

Efter at hun 1. oktober fik overdraget sit ydernummer - det nummer, der identificerer for eksempel en alment praktiserende læge, som yder af behandling med tilskud fra den offentlige sygesikring - af læge Morten Ibsen, der har valgt at pensionere sig efter knap 32 år i Assentoft, har hun allerede 1500 patienter, heraf flere af den nu pensionerede læges tidligere patienter.

- Så der har været travlt, fortæller Marie Nygård Fogh, der dog fortsat gerne tager flere patienter ind. For hvis har får flere patienter ind, end hun selv kan tage, har Marie Nygård Fogh nemlig endnu et ydernummer, hun kan bruge til at få endnu en læge ind i huset, hvis hun kan finde en interesseret kandidat. Og da Marie Nygård Fogh desuden uddannet tutorlæge, får hun faktisk allerede fra 1. februar næste år en læge under uddannelse ind i klinikken.

- Jeg håber på, at jeg kommer til at trives her, det gør jeg faktisk allerede, og at patienterne kan lide at komme her og vil opleve det som et dejligt og varmt sted med plads til humor. For de skal gerne have lyst til at komme her. Det her er jo min investering og min drøm, så mit håb er da, at jeg kan være her de næste 20-30 år, fortæller Marie Nygård Fogh.

Ung praktiserende læge går mod trend: åbner ny klinik i Assentoft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce