V, DF og BL rotter sig sammen: Vil sætte spareplan på omsorgs- og socialområdet på pause

Venstres gruppeformand Christian Brøns mener ikke, der skal sættes gang i millionbesparelser på omsorgs- og socialområdet før man ved, hvilke midler Randers Kommune får, blandt andet når der kommer en ny udligningsreform. Arkivfoto: Randers Kommune

V, DF og BL rotter sig sammen: Vil sætte spareplan på omsorgs- og socialområdet på pause

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag aften tegnede der sig et usædvanligt flertal i økonomiudvalget, da der var besparelser på dagsordenen. Et flertal uden om S vil udskyde besparelser på omsorgs- og socialområdet til budgetforhandlingerne i efteråret.

Randers: Både på omsorgsområdet og socialområdet mangler der millioner af kroner for at få budgettet til at hænge sammen, og derfor har forvaltningen lavet handleplaner, der skal sætte gang i besparelser for at få økonomien på ret kurs.

På økonomiudvalgsmødet mandag aften blev en handleplan for omsorgsområdet med besparelser for godt otte millioner kroner drøftet. Og her kom borgmesterpartiet Socialdemokratiet i mindretal, da Venstre stillede forslag om, at handleplanerne på både omsorgs- og socialområdet udskydes til budgetforhandlingerne i efteråret - og Dansk Folkeparti og Beboerlisten bakkede op.

Både Velfærdslisten, SF, Enhedslisten og radikale vil sikkert også bakke op om dette forslag, og dermed er Socialdemokratiet i mindretal.

- Vi synes, det er mest retfærdigt, at vi venter, indtil vi kender kommunens økonomi. Vi vil gerne kende indtægterne, inden vi sætter noget så voldsomt i gang, siger Christian Brøns, der er gruppeformand for Venstre og medlem af økonomiudvalget.

Han peger på, at der dels skal laves en aftale om kommunernes økonomi for det kommende år mellem Kommunernes Landsforening og regeringen. Desuden er der også en ny udligningsreform på vej, der ifølge Christian Brøns sandsynligvis vil give Randers Kommune ekstra penge i kassen.

- Vi synes, det er mest rimeligt at tage den årlige snak om økonomien i forbindelse med budgetforhandlingerne, siger Christian Brøns.

Det er Venstre og Dansk Folkeparti, der står bag budgettet for 2018.

En handleplan for socialområdet, der skal diskuteres på et ekstraordinært møde i socialudvalget på onsdag, lægger op til besparelser for godt 20 millioner kroner. Det kan blandt andet betyde farvel til kunstskolen Bifrost, Frivilligværket og en lang række andre tilbud.

Handleplanen for omsorgsområdet omfatter blandt andet en nedskæring personalet på rehabiliteringsområdet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra socialdemokraterne i økonomiudvalget.

V, DF og BL rotter sig sammen: Vil sætte spareplan på omsorgs- og socialområdet på pause

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce