Vær forberedt: Indbrudstyvene går amok i næste uge

Skal du på ferie i uge 7? Så sørg for, at få det til at ligne, at der er nogen hjemme. Modelfoto

Vær forberedt: Indbrudstyvene går amok i næste uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste år var antallet af indbrud i uge syv mere end fordoblet sammenlignet med en gennemsnitlig uge i Randers Kommune.

Randers: Når randrusianerne i vinterferien drager hjemmefra, drager indbrudstyvene på togt.

- Generelt ser vi, at færre og færre østjyder oplever indbrud i deres hjem, men der er altså stadig grund til at være opmærksom. Det gælder særligt i ferieperioderne, for her ser vi ofte, at der bliver begået flere indbrud end i en gennemsnitlig uge, fortæller politikommissær Allan Aarslev fra Østjyllands Politi.

Og tallene taler da også deres tydelige sprog. Hvor der i en gennemsnitlig uge af 2017 var 9,8 indbrud i private hjem i Randers Kommune, lød tallet i uge syv på mere end det dobbelte - nemlig hele 20 indbrud i private hjem.

Ifølge Østjyllands Politi er der dog visse forholdsregler, du kan tage, for at mindske risikoen for, at tyvene vælger lige netop dit hjem.

- Vi ved, at et af de bedste værn mod tyven er, at man har en god aftale i ens område om, at man lige skiftes til at holde øje med, at alt er, som det skal være, fortæller Allan Aarslev og fortsætter:

- Et andet rigtig godt råd er, at man får det til at se ud som om, der er nogen hjemme. Enten ved at tænde lidt lys eller lade radioen køre.

Antal indbrud i Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov
I 2017 var der i en gennemsnitlig uge 9,8 indbrud i private hjem i Randers Kommune, mens tallet i uge syv lød på 20 indbrud.I Norddjurs Kommune var der i 2017 2,8 indbrud i en gennemsnitlig uge og seks indbrud i uge syv.

I Syddjurs Kommune var tallene i 2017 henholdsvis 4,4 og syv.

Favrskov Kommune skiller sig i denne sammenhæng ud, da der i en gennemsnitlig uge af 2017 blev registreret 5,6 indbrud, mens tallet i uge syv lød på kun tre indbrud i private hjem.

Flere gode råd

De råd nikker Det Kriminalpræventive Råd genkendende til, og slynger derudover yderligere en række afsted.

Ud over at lade lyset være tændt indendørs, er det nemlig også en god ide at have udendørs belysning tændt - og rigtig gerne med en bevægelsessensor, så lyset tænder, når tyven bevæger sig ind på grunden.

- På den måde bliver det sværere for en indbrudstyv at gemme sig, og naboen kan lettere se, at der sker noget, lyder det fra rådet, som på sin hjemmeside også giver følgende råd:

  • Lås værktøj og haveredskaber inde, så tyven ikke kan bruge det til indbrud. Har du en stige udenfor, så lås den fast.
  • En høj hæk giver tyven ro til at bryde ind. Overvej, om du skal klippe din hæk ned eller gøre plankeværket lavere.
  • Tænk på, hvad tyven kan se gennem dine vinduer. Sæt de værdifulde ting, så de ikke er synlige udefra.
  • Der må gerne være lidt uorden i haven, så det ser ud som om, der er nogen hjemme. Lad eksempelvis haveslangen eller trillebøren stå fremme.
  • Lad være med at annoncere, at du er på ferie. Skriv om din ferie på sociale medier når du er kommet hjem.

Vil du have endnu flere råd til at sikre dig mod indbrud, står der i morgen, torsdag, klokken 13-15 betjente klar til at fortælle mere på Østervold i Randers.

Vær forberedt: Indbrudstyvene går amok i næste uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce