Værket: Man tjener ikke fedt på verdens mest indbringende musical

Handlingen foregår på en lille græsk ø med masser af solskin og kærlighed. Her fra Helsingfors-produktion. Foto: Brinkhoff/Mögenburg

Værket: Man tjener ikke fedt på verdens mest indbringende musical

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er ikke musikscenerne, der scorer kassen på "Mamma Mia!". Succeskriteriet på Værket er, at der bliver udsolgt til de seks planlagte opførelser. Og så håber man på, at musicalen vil skubbe en rigtig Abba-fest i gang i Randers i april 2020.

Randers: Meget står på spil, når musicalsuccesen "Mamma Mia!" lander på Værket i april 2020.

Det er den hidtil største produktion, som musik- og teaterhuset kaster sig ud i med en omsætning på over fire mio. kr.

- Det her kan kun lade sig gøre, fordi vi er så mange musikhuse, der står sammen om forestillingen, siger musik- og teaterchef Mikael Qvist Rørsted.

Forestillingen kan også ses som en udfordring til de etablerede musical-byer i Fredericia, Aarhus og København. Nu vil hele Jylland have del i musicalkagen.

- Med dette samarbejde laver vi et kæmpe volumen i Jylland. Og jeg er super lykkelig over, at det faktisk er lykkedes, siger Mikael Qvist Rørsted om samarbejdet mellem de seks jyske musikhuse og Tivolis Koncertsal.

Han siger også, at jokeren er Aarhus, der ikke er med på Mamma Mia-holdet.

Varer fra øverste hylde

- Da musicalen blev opført i Aarhus i 2010 lød billetsalget på 40.000. Sammen med København løb det i alt op på 190.000 billetter. I forvejen har vi et bredt østjysk publikum til mange af vores profil-koncerter, så vi håber da rigtig nok, at mange østjyder vil finde vej til Randers for at opleve Abba-forestillingen, siger han.

Værket har hidtil ikke haft den store musicaltradition. Det har typisk været turnerende ensembler med en enkelt opførelse pr. forestilling.

- Det er helt bevidst, at vi sideløbende med profilkoncerterne, som vi er kendt for at lave, også gerne vil have et musiktilbud til det brede publikum på paletten. Og her er hitmusicalen vel det allerbedste bud, mener musik- og teaterchefen, der også håber, at den store begivenhed vil afspejle sig i resten af byen.

- Det er en stor begivenhed for Værket, men også for byen. Og vi skal da have gang i en rigtig Abba-fest, siger Rørsted, der allerede nu vil kontakte relevante folk i byen for at få det ønske opfyldt.

Han mener nu nok, at musicalbegivenheden vil kunne trække en del besøgende til Randers.

Også på Værket står man klar med ideer til, hvordan man vil modtage musicalen. Dalsgaards Café rykker over i Ridehuset og indrettes med et særligt Mamma Mia-univers, hvor man kan servicere et stort, spisende publikum. Der udbydes også særlige guldarmbånd, så man kan nyde sine bobler i foyeren, førend "Money. Money.", "Dancing Queen" og alle de andre Abba-hits bliver fyret over scenekanten i Store Sal.

Succeskriteriet for Værket er ikke det store overskud, men derimod seks udsolgte forestillinger.

- Sådan en produktion fra øverste hylde tjener man ikke penge på. Det skal derimod være den helt store musicaloplevelse for randrusianere og det østjyske publikum, understreger Mikael Qvist Rørsted.

Værket: Man tjener ikke fedt på verdens mest indbringende musical

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce