Værket i Randers satser butikken og laver kæmpe Abba-fest

Der er dømt Abba-fest i København og store dele af Jylland, når "Mamma Mia!" i 2020 bliver sat op i Danmark. Her glimt fra London-opsætning 2018/19. Foto: Brinkhoff/Mögenburg

Værket i Randers satser butikken og laver kæmpe Abba-fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Björn Ulvaeus' og Benny Anderssons musical "Mamma Mia!", der forlængst er blevet et globalt fænomen, lander i Danmark i foråret 2020 med dansk cast og dansk tale. Kontrakt på seks opførelser i Randers er netop underskrevet, og billetsalget starter tirsdag formiddag - længe før holdet er sat.

Randers: Lige nu går man og jubler på Værket i Randers, fordi alle aftaler er faldet på plads til en gigantisk Abba-fest i april 2020, når musicalen "Mamma Mia!" ryger over scenen ved seks opførelser i streg.

- Det er musicalen over alle musicals. Og for os en kæmpe begivenhed, siger musik- og teaterchef Mikael Qvist Rørsted om det samarbejde, der er indgået mellem Tivolis Koncertsal og seks jyske musikhuse og produktionsselskabet PER SE Aps, der har rettighederne til den forestående opsætning i Danmark.

- Processen har været lang. Man kan ikke bare få fingrene i den musical, siger musik- og teaterchefen, der aldrig tidligere har satset så stort på en enkelt forestilling.

Det er et stort internationalt puslespil, der skal gå op, for at få "Mamma Mia!" på plakaten. Rettighedsindehaverne til musicalen bestemmer suverænt, hvor og hvornår musicalen må komme på plakaten.

- Der skal gå 10 år, førend den igen opføres i et land. Så efter 10 års ventetid kan det danske publikum så igen opleve "Mamma Mia!", siger Mikael Qvist Rørsted og henviser til, at musicalen blev opført i Aarhus og København i 2010 med samme produktionsselskab.

Den gang blev den set af 190.000. Alene 40.000 så den i Musikhuset i Aarhus.

"Mamma Mia!"
Syv musikhuse står sammen om musicalen:

Tivolis Koncertsal.

Værket i Randers.

Musikteatret Holstebro.

Aalborg Kongres & Kultur Center.

Vejle Musikteater.

Tinghallen i Viborg.

Musikhuset Esbjerg.

Billetsalg starter over hele linjen tirsdag 13. november 2018 kl. 10.

Billetpris på Værket: 645 kr.

Billetsalg i Randers på: www.vaerket.dk

Gigantiske tal

- Det er en musical med et kæmpe potentiale. Opsætningen i 2010 havde de største forsalg til en dansk teaterforestillingen nogensinde, siger musik- og teaterchefen, der starter salget af de 6.000 billetter i dag 13. november, halvandet år før forestillingen lander i Randers.

Som altid, når Abba-maskinen sætter sig i bevægelse, er der tale om gigantiske tal, hvor intet er overladt til tilfældighederne. Og det er stadig Björn Ulvaeus og Benny Andersson, der sidder bag det hele og rykker i trådene, mens pengene ruller ind på kontoen.

Siden verdenspremieren i London i 1999 har over 60 mio. mennesker set musicalen et eller andet sted i verden.

"Mamma Mia!" med sin spinkle historie og et overflødighedshorn af Abba-hits er blevet opført i godt og vel 440 større byer i hele verden og oversat til 26 forskellige sprog.

"Mamma Mia!" er historien om Sophie og hendes mor, Donna, der driver et hotel på den græske ø Kalokairi. Sophie står for at skulle giftes, men savner en far til at ledsage hende op ad kirkegulvet.

I Donnas dagbøger finder Sopie tre mulige faderemner. derfor inviterer hun alle tre til bryllup på øen i Det græske Øhav. Bryllup bliver der, men bare ikke med Sophie som brud.

Det kreative team kommer fra London til Danmark og står for at lave originalproduktion af forestillingen på dansk, hvor instruktionen er lagt i hænderne på Phyllida Lloyd. Koreografien er skabt af Anthony Van Laast, scenografi af Mark Thompson, lysdesign af Howard Harrison, lyddesign af Andrew Bruce og Bobby Atken. Bengt Bauler er kreativ ansvarlig for den danske produktion.

Casting af det danske hold vil ske i foråret 2019. Der er premiere i Tivolis Koncertsal 22. januar 2020, mens de seks forestillinger på Værket i Randers opføres i perioden 22.-26. april 2020. Der bliver samlet tale om godt 100 opførelser.

Værket i Randers satser butikken og laver kæmpe Abba-fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce