Vandet truer samfundet

Vagn Ole Nielsen (tv), Just Bach Andesen og Niels Nørgaard står på en sti, der fører ned til kano-ophalingspladsen ved Skals Å i Nørbæk. Den har været ubrugelig i mere end et år. Foto: Flemming Krogh

Vandet truer samfundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landmænd kan ikke dyrke markerne, fordi vandstanden stiger i åer og vandløb. Veje og cykelstier står under vand, og i Fårup er vandet trængt ind i bygninger.

Politikerne må vågne op og gøre noget, ellers går det helt galt, mener landmænd og andre, der er direkte berørt af stigende vandstand i ådalen ved Skals Å.

Vandet kommer både oven fra - som regn i større og større mængder - og fra åer og vandløb, der ikke oprenses som før i tiden, og som derfor ikke kan aftage så store mængder vand. Resultatet er, at vandet stiger voldsomt og breder sig over enge og marker der bliver ubrugelige. Samtidig bliver veje og cykelstier undermineret af vandet, der kryber længere og længere op mod byer som Fårup, hvor der allerede er store problemer med vandet hos for eksempel My Home Møbler.

Formanden for byrådets udvalg for miljø og teknik, Frank Nør­gaard, understreger, at kommunen gør alt, hvad der er muligt, i forhold til at skære grøde og lave andre tiltag. Men lovgivningen sætter stramme begrænsninger på, hvad kommunen må og ikke må.

Vandet truer samfundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce